B-tytöillä hyvä kausi
Voimistelu ja Urheiluseura Kausalan Yritys r.y.Julkaistu: 25.05.2023 19.26

B-tytöillä hyvä kausi

Kausalan Yrityksen B-tytöt lähtivät innokkaina lentiskauteen osaavan taustaorganisaation tukemina. Kolmesti viikossa harjoiteltiin valmentaja Erika Sauvalan kanssa sovittua ja varsin tavoitteellista ohjelmaa. Motivaatio pysyi korkealla, harjoituksissa käytiin kiitettävästi ja kehitystä tapahtui.

B-tytöt osallistuivat lentopalloliiton valtakunnalliseen sarjaan, ja Suomen liikuntahallit tulivat tutuiksi. Ravilinnan parkkipaikalta lähdettiin turnauksiin joskus jo aamulla klo 5.30, ja kotiin palattiin iltamyöhällä.

Alueellisesti sijoitus kahdeksas

Joukkuehenki ja iloisuus pysyivät erittäin korkealla. Urheilullinen menestys oli hyvä: valtakunnallisesti Yrityksen B-tyttöjen sijoituksena on 49. Alueellisesti B-tytöt ylsivät kahdeksannelle sijalle noin sadan joukkueen sarjassa. Viimeisessä Korson kuuden joukkueen turnauksessa kaikki 12 pelaajaa olivat mukana. Päävalmentajaa tuurannut Kari Lehtonen muodostikin kaksi tasavahvaa joukkuetta, jotka pelasivat erät vuorotellen. Turnaussijoitus oli toinen, mikä kertoo pelaajien tasosta ja tasaisuudesta. Se, että kaikille annettiin yhtä paljon peliaikaa, sai osakseen ihailua muilta joukkueilta.

Koko ryhmä pääsee ensi kaudella samaan B-ikäluokkaan.

Urheiluakin tärkeämpää yhteenkuuluvuus

Joukkueurheilu antaa erinomaiset eväät elämää varten. Joukkueessa opitaan huomioimaan toiset ja kannustamaan heitä myös epäonnistumisten jälkeen. Joskus taas pitää pystyä ottamaan vastuu ja ratkaisemaan peli. Tästä on puhuttu myös harjoituksissa. Työelämään hakeuduttaessa tavoitteellinen harjoittelu kolme kertaa viikossa ja turnauksiin osallistuminen ovat varmasti plussaa. Pelattu on vakavasti, mutta ei liian tosissaan; harjoituksista nauttien ja voitoista iloiten. Myös pettymyksiä on opittu sietämään. Näin voisi summata tämän upean joukkueen hienon kauden.

Seuraavaksi Power Cupiin

Pienen tauon jälkeen B-tytöt suuntaavat kesäkuussa Imatran Power Cupiin yhdessä noin 700 joukkueen kanssa.

B-tyttöjen joukkueessa ovat pelanneet Aada Romppainen (kapteeni), Hertta Niemi, Noora Laitinen, Minttu Peltola, Noora Ojala, Miia Laiho, Iiris Niemi, Viivi Laaksonen, Saana Tapio, Oona Jalkanen, Oona Ojala ja Elisa Arola.

Päävalmentajana on toiminut Erika Sauvala, valmentajina Arto Oinas ja Kari Lehtonen sekä joukkueen johtajana Salla Lepistö.