Valtaosin B-junioreista koottu Yrityksen naisjoukkue joutui huomattavasti kokeneemman KoLen jyräämäksi lentopallon alemman 2-sarjan noususarjan ottelussa viime sunnuntaina. Aivan läpihuutona ottelu Kausalan liikuntahallissa ei kuitenkaan mennyt, mitä puoltaa myös ottelun loppunumerot 1-3.

Ottelun alku oli KoLen juhlaa, minkä käynnisti passari Salla Ruokola hurjalla 14 pisteen syöttöputkella. Yritys toipui shokista ja kaunisteli eräpisteet numeroihin 12-25.

Toisessa erässä kauden ennätysyleisö, 178 katsojaa, näki erinomaisesti taistelleen kotijoukkueen, joka piti pitkään erää tasaisena, herpaantui hetkeksi, mutta kiri useiden vaihtojen myötä neljän pisteen takaa uudelleen rinnalle numeroissa 22-22. Siitä KoLe pääsi jo eräpalloon, mutta Yritys taisteli takaa onnenkin avustamana erävoittoon 26-24.

Kolmas erä oli sekin pitkään tasainen, kunnes KoLe vahvempana päätti erän numeroissa 17-25.

Pelin ratkaisu ja pienimuotoinen shokki nähtiin neljännessä erässä, kun kotijoukkue romahti vastaanotossaan täysin. KoLen karkumatkaa vauhditti ensin Noora Lintu ja sen jälkeen Emilia Kaikko, jonka syötön alla Yritys suli lopullisesti. Eränumerot 6-25 ei ole jokapäiväistä nykylentopallossa.

KoLen paremmuus tuli esiin paitsi syöttönurkassa, myös verkolla, missä keskihyökkääjiä, Elina Heikaria ja Noora Lintua tukivat laidoilta Laura Heikari ja Meri Kuusela. Ottelun paras pelaaja oli kuitenkin KoLen passari Salla Ruokola, joka vahvan syöttöpelin lisäksi tarjoili napupasseja ja osasi ratkaista myös itse.

Yritys oli huonoimmillaan alussa ja lopussa, mutta taisteli pelin keskellä 2,5 erää vähintään kohtuullisesti. Jo ennalta oli selvää, että KoLe on luokaltaan tämän lohkon kärjestä eikä nuorella Yrityksellä ollut mahdollisuutta ylllättää. Joukkueen parhaana palkittiin ansaitusti vahvasti laidoilta hyökännyt Joanna Puukka. Toki muitakin onnistujia oli, mutta ne haihtuivat osiltaan pitkiin virhesumiin, mistä KoLe rankaisi armotta.

Yrityksen Joanna Puukan hyökkäystä varmistamassa Erika Sauvala, Nea Ojala ja Meri Ojanen. (Kuva: Petri Harjula)

 

 

- Ailahtelevaisuus ei tässä tilanteessa yllätä. Ero rutinoituun KoLeen on iso ja tästä on vaan mentävä eteenpäin. On otettava opiksi ja nostetava leukaa ylös -, tiivisti Yrityksen valmentaja Katja Backman.

Yrityksen joukkue kokonaisuudessaan; Erika Sauvala, Siiri Karjalainen, Laura Lintukangas, Anna Ikonen, Meri Ojanen, Siiri Harjula, Iida Luoma-aho, Niina Hutri, Nea Ojala, Jenna Tapio, Enni Sauvala, Iina-Lotta Kuisma, Joanna Puukka ja Jenna Tuomainen, Joukkueenjohtajana Leena Ikonen.

IMG 20200127 WA0001

Joukkueiden parhaat pelaajat palkitsi T;mi Sofia Linnarinne.