Kausalan Yritys hallitsi mielin määrin lentopallon TUL 100v Avointa Juhlaturnausta kotisalissaan viikonloppuna. Emäntäjoukkue otti neljästä mestaruudesta kolme ja lisäksi yhden hopean ja kaksi pronssia. Komein esitys nähtiin lauantaina, kun B-tytöt näytti parasta osaamistaan. Avauspelissä Haminan Arsin ja Korian Ponnen yhdistelmäjoukkue oli vastaantulija numeroin 25-11, 25-16.

Toisessa ottelussa keskittyminen kuitenkin herpaantui ja Kimmo Volley vei erän numeroin 23-25. Jatkossa Yritys palasi tasolleen vieden seuraavat erät 25-8 ja 15-7.

Kun Blues Volley oli toisella kentällä tehnyt selvää jälkeä lyömällä Kimmon 25-16, 25-11 ja Arsi/Ponnen 25-13, 25-18, oli katsomossa myös niitä, jotka uskoivat finaalin kääntyvän pitkälle ja kovaa hyökkäävälle Blues Volleylle.

Toisin kävi, sillä Yrityksen lataus oli kohdallaan. Puolustus taisteli Blues Volleyn kovat 4-paikan hyökkäykset peliin, mistä passarina urakoinut Nea Ojala jakoi palloja vuoroin keskelle, vuoroin laitaan ja tarvittaessa myös kuutosalueelle kolmen metrin rajan taakse. Juostiinpa ottelussa pari näyttävää satastakin kuin malliksi suoraan naisten EM-kisoista nähtynä. Ahkerimmin hyökkäyksiä päättivät Erika Sauvala ja Jenna Tuomainen, mutta myös keskeltä hyökännyt Meri Ojanen ja ”sataset juossut” Jenna Tapio.

B t TUL 100v kultaa

B-tyttöjen kultamitalistit.

 

Katja Backmanin valmentama Yritys meni läpi turnauksen kymmenellä pelaajalla ja useilla eri seitsikoilla, mikä oli syksyn parasta valmistautumista alkavaan kauteen. Jo mainittujen lisäksi kultajoukkueessa pelasivat Joanna Puukka, Siiri Harjula, Enni Sauvala, Viivi Ojala ja Enni Peltola. Joukkueenjohtajana toimi Tuija Tuomainen ja huoltajana toipilaana oleva Siiri Karjalainen.

Lauantain avauksessa E-tyttöjen sarjassa kultaa voitti Blues Volleyn Norpat, minkä takana hopealle ja pronssille sijoittuivat Yritys Pandat ja Yritys Tähdet. Mainioita esityksiä molemmilta joukkueilta lyhyen syysharjoituksen jäljiltä.

E-tyttöjen sarjassa pelasi myös kaksi Korian Ponnen poikajoukkuetta ja olivat virallisen turnauksen ulkopuolella, mutta antoivat turnaukselle mukavan piristysruiskeen.

E tytoet ja mitalit TUL 100v

Yrityksen E-tytöt.

 

Sunnuntai alkoi kotijoukkueelle mainiosti, sillä D-tyttöjen Red liittyi kultakerhoon, kun löi niukkaakin niukemmin Vihdin Lentopallon vasta eräpisteiden suhdeluvulla. Pronssille ylsi Yrityksen toinen D-tyttöjoukkue, Black, jättäen taakseen Ponnen, Savitapaleen Urheilijat ja Blues Volleyn.

Turnauksen päätteeksi Yritys juhli kolmannen kerran voittajana, kun C-tytöt yllätti finaalissa PuMa Volleyn pitkän joukkueen kolmessa erässä 2-1. Avauserän 17-25 tappion jälkeen Riikka Ahosen valmennettavat paransivat otteitaan, veivät toisen erän 25-20 ja ratkaisevan pikkuerän jo selkeästi 15-9. Blues Volleyta vastaan Yritys ja Helmi Karjalainen tekivät melkoisen näytöksen, kun Helmi paukutteli syöttövuorollaan joukkueensa avustamana yhteen putkeen tilanteeksi 24-0. Viimeistely jäi yhden syötön päähän, mikä karkasi verkkoon, mistä Yritys kuittasi erälukemat 25-1.

DT mitalistit

D-tyttöjen mitalistit.

 

C t kultaa TUL 100v

C-tyttöjen kultajoukkue!

 

 

Kun C-tyttöjen joukkueesta kolme pelaajaa, Krista Kantola, Anni Mattila ja Sini Suikkanen olivat edustustamassa Etelä-Suomea Laihian SM-turnauksessa, oli menestyminen yllätys, vai oliko. Siihen saatiin Aino Salolta suora vastaus ”ei tietenkään”, joten tahtotila oli joukkueella kohdallaan.

TUL 100v turnauksessa oli mukana 25 joukkuetta ja ennen virallisen sarjakauden alkua erinomainen harjoitus alkavalle kaudelle. Sen toivat esiin joukkueiden valmentajat samalla, kun kiittivät Kausalan Yritystä erinomaisista järjestelyistä.

 

Tässä vielä kaikkien joukkueiden loppusijoitukset:

E-tytöt; 1. Blues Volley/Norpat, 2. Kausalan Yritys/Tähdet, 3. Kausalan Yritys/Pandat, 4. Blues Volley/Kuutit.

D-tytöt; 1. Kausalan Yritys/Red, 2. ViLePa White, 3. Kausalan Yritys/Black, 4. Salpis, 5. Mikkelin Passarit/Ässät, 6. Espoo Lentis, 7. Mikkelin Passarit/Tiikerit, 8. ViLePa/Black, 9. Blues Volley/Sudet.

C-tytöt; 1. Kausalan Yritys, 2. PuMa Volley C4, 3. Kimmo Volley, 4. Korian Ponsi, 5. Savitaipaleen Urheilijat, 6. Blues Volley/Black.

B-tytöt; 1. Kausalan Yritys, 2. Blues Volley, 3. Haminan Arsi/Korian Ponsi, 4. Kimmo Volley.

 

Kuvatekstit;

Edessä Salla Ojalan valmentama D-tyttöjen kultajoukkue Yritys Red ja takana pronssille yltänyt Kati Backmanin luotsaama Yritys Black.

Yrityksen C-tyttöjoukkue nautti turnausvoitostaan valmentajansa Riikka Ahosen ja joukkueenjohtaja Pia Karjalaisen kannustaman näin iloisesti.

B-tyttöjen Viivi Ojala paiskaisee Nea Ojalan tarjoaman passin tyhjältä verkolta Kimmon kenttään. Taustalla varmistavat libero Enni Peltola ja yleispelaaja Erika Sauvala.

Jenna Tuomaisen 4-paikan hyökkäys läpäisee B-tyttöjen finaalissa Blues Volleyn torjunnan. Yrityksestä varmistamassa Jenna Tapio ja libero Enni Sauvala.

Yrityksen E-tyttöjen hopeaa voittanut Tähdet ja pronssille yltänyt Pandat yhteisessä mitalikuvassa valmentajiensa Heli Peltola ja Maija Leivo (takana) kanssa.