Kausalan Yrityksen C-tyttöjen 1-joukkue päätti menestyksekkään lentopallokautensa SM-sarjan finaalipeleihin 16 parhaan joukossa Kuortaneella. Sijoitus 14 tyydytti valmennusta ja taustajoukkoja, jotka näkivät kentällä yhtenäisen Yrityksen, mistä pitää olla ylpeä.

Alkulohkossa tulleet tappiot Savonlinnan Ajolle, Alahärmän Kisalle ja Rovaniemen WoVolle pudottivat seuran pelaamaan sijoista 9-16. Ensimmäisessä puolivälieräottelussa Kurikan Ryhti oli niin ikään 2-0 parempi, kunnes sijoista 13-16 Yritys tsemppasi todellisessa trillerissä 2-1 voiton Someron Pallosta eräpistein 25-18, 24-26, 16-14.

Turnauksen päätöspelissä vastaan asettui Etelän aluemestari PuMa Volley, joka oli keskinäisessä kohtaamisessa jälleen parempi.

- Toki useampaan voittoonkin oli mahdollisuuksia, mutta niitä hetkiä joukkue ei tällä kertaa pystynyt hyödyntämään. Suurin ongelma oli aloitusten vastaanotossa, missä vastustajien kovat hyppyleijat lähtivät laakoina ja otteista näkyi ison salin harjoitukset, mitkä meille on ollut vain unelmaa -, summasi Yrityksen valmentaja Katja Backman.

Kultaa kuortaneella vei Kauhavan Wisa, hopeaa Maskun Kataja ja pronssia Woman Volley Rovaniemi.

Yritys pelasi SM-lopputurnauksen nimillä Siiri Harjula, Niina Hutri, Iida Luoma-aho, Nea Ojala, Viivi Ojala, Enni Peltola, Joanna Puukka, Enni Sauvala, Jenna Tapio ja Jenna Tuomainen. Iina-Lotta Kuisma sykki mukana kuumesairaana kotoa käsin. Joukkueenjohtajana oli Tuija Tuomainen ja huoltajana Erika Sauvala.

Yritykselle SM-lopputurnaus oli hieno kauden päätös, mistä valmentaja Katja Backman loihti facebook-sivullaan kiittämään joukkuettaan ja taustavoimia koskettavin sanoin;

Taas on yksi lentopallon täyteinen kausi näiden tyttöjen kanssa taputeltu. Miten hurjasti voikaan joukkue vuodessa kasvaa, erityisesti henkisesti!

Kuortaneella pelatut SM-finaalit olivat joukkueelle varmasti ainutlaatuinen ja jännittävä kokemus, mitä on mukava sitten vanhempanakin muistella. Aina yhtä jännä tilanne se on myös valmentajalle, vaikka samanlaisissa kekkereissä olen aiemminkin toisten joukkueiden kanssa ollut.

Lopullinen sijoitus SM-finaaleissa oli lopulta 14. Ehkä muutamaa sijaa parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta väliäkö sillä. 123 joukkueen SM-sarjassa tuo sijoitus on aivan mahtava.

Kiitos tytöt, että olette jaksaneet ajoittain hieman ärhäkkää koutsianne. Kiitos myös Akatemiavalmentaja Arto, kiitos Jojo-Tuija, kun olet yrittänyt pitää minua edes hieman kurissa ja kiitos matkassa mukana olleet vanhemmat ja sisarukset, jotka upeasti ja äänekkäästi jaksoitte meitä kannustaa. Ja erityiskiitos vielä Iina, joka kuumeen kourissa joutui alistumaan kotiin jääväksi varamieheksi, mutta oli silti koko viikonlopun upeasti hengessä mukana.

Nyt on lyhyen huilin paikka. Pian on kuitenkin alettava jo hieman suuntaamaan katseita myös tulevaan kauteen. Koutsi kiittää ja kumartaa ”.

IMG 20190320 170758