Nurmon Jymy otti suosikkina N35 lentopallon Suomen mestaruuden Kausalassa pelatussa finaaliturnauksessa. Jymy löi loppuottelussa Naarasleijonat kahdessa erässä lukemin 25-22. 25-15. Ilmaiseksi ei Nurmo kultaan käsiksi päässyt, sillä alkulohkossa se jäi kakkoseksi hävittyään Someron Pallolle selkein luvuin. Lisäksi emäntäjoukkue Yritys haastoi tulevat mestarit ensimmäisessä erässä, mutta taipui viimein 31-33.

Puolivälierissä Nurmo löi Hongiston Tarmon, mutta joutui välierälohkossakin laittamaan Aitolahden Rientoa ja Tapanilan Erää vastaan haalarit päälle ennen kuin lohkovoitto oli jatkopisteillä ja erämenetyksen myötä tosiasia.

Finaalissa liigapelaajien Maria Tuomisen ja Tanja Eteläahon johdattama Nurmo selvisi kahdella erällä, mutta ei pelaamatta, sillä Naarasleijonat/PuPi pisti varsinkin avauserässä vahvasti hanttiin, johti alussa pitkään, kunnes rutinoitu Nurmo tuli, meni ja voitti. Naarasleijonat otti omilla ansioillaan hopeaa.

Pronssiottelussa Someron Pallo hankki mitalinsa pitkän kaavan kautta, kun Aitolahden Riento pitkitti ratkaisun pikkuerään. Someron nousu alkoi avauserän takaiskusta, mistä joukkue toipui toisen erän voittoon ja sitä kautta ratkaisuerän hallitsijaksi numeroin 15-4. Myös matkalla pronssiotteluun SoPa joutui tunnustamaan työtä, sillä Yritys vei siltä erän ja NaLe koko ottelun.

Mitaliotteluiden ulkopuolla taisteltiin yhtä lailla jokaisesta pisteestä ja sitä kautta sijoituksista. Viidenneksi pelasi viime vuoden mestarijoukkue Tapanilan Erä voittamalla emänseura Kausalan Yrityksen 2-1.

Sijoitussarjaa sijoista 7-9 hallitsi Hongiston Tarmo, joka löi Laajasalon Voiman ja Alavieskan Virin 2-0. Voima sijoittui Viri-voitolla kahdeksanneksi ennen Alavieskaa.

Lopullinen järjestys oli; 1. Nurmon Jymy (Tanja Eteläaho, Sonja Kallionsivu, Krista Keski-Koukkari, Jutta Miilumäki, Mari Kivilahti, Sanna Yli-Hirvelä, Minna Sikiö ja Maria Tuominen), 2. Naarasleijonat (Anu Tarvainen, Heli Kokko, Jaana Kumpumäki, Kati Peltonen, Katri Liira, Laura Saaranen, Lotta Olkkonen, Minna Kauria-Kojo, Heidi Pokki sekä staffit Sari Tauriainen ja Jaana Ylitalo), 3. Someron Pallo (Mia Mattila, Riina Isomäki, Hanna-Mari Arminen, Marjaana Sorokin, Elina Klemelä, Minna Stolt, Heli Mantila, Aigi Alapuranen, Leena Talonen valmentajanaan Laura Tuominen) 4. Aittolahden Riento, 5. Tapanilan Erä, 6. Kausalan Yritys (Jaana Kekki, Katri Myllymäki, Sofia Peltola, Sanna Lautamatti, Hanna Kontkanen, Helvi Seppänen, Kaisa Niittymaa, Katja Backman, Virpi Mäkelä, Elina Heikari valmentajana Noora Lainesalo, huoltaja Hanna Simonen), 7. Hongiston Tarmo, 8. Laajasalon Voima, 9. Alavieskan Viri.

DSC 0173 N 35 Yritys Erae

Yrityksen torjunnassa Jaana Kekki ja Kaisa Niittymaa. Varmistamassa Katja Backman.

 

Kokonaisuus toi kiitokset!

Kokonaisuutena Kausalassa nähtiin loistava turnaus, missä joukkueet nousivat pääsaan. Pääosaan ne nousivat jo avausseremoniossa, kun äänentoisto petti juuri Maamme-laulun kynnyksellä. Kaikki yhdeksän joukkuetta otti tilanteen haltuunsa laulamalla Maamme-laulun ja kääntymällä yleisöstä 180 astetta kohti Suomen ja Kausalan Yrityksen lippua. Yrityksen D-tyttöjen saattelemat joukkueet saivat salista poistuessasan yleisöltä raikuvat aplodit eikä syyttä.

Turnauksen kokonaisuuden onnistumisessa oli mukana totta kai järjestävän seuran vahva organisaatio, mihin kuului laaja tyttöjunioreiden osaaminen, mikä näkyi ennen kaikkea kirjuripöydillä, missä sähköinen pöytäkirja täyttyi odottelematta oikein ja realiajassa. Se näkyi myös päätöspäivän rajatuomaritehtävissä, missä B-tytöt ottivat Kuopiosta palattuaan isoa roolia.

Kaiken takana on Yrityksen lentopallojaoston toiminta, mikä viime vuosien aikana on kehittänyt tyttöjunioreita paitsi pelaamaan, ottamaan myös vastuuta seuratoiminnassa.

Kokonaisuuden kannalta pitää kiittää osallistuvia joukkueita vahvasta tahdosta tehdä yhteistyötä järjestävän seuran kanssa. Se oli tärkeää ja siksi Kausalan Yritys kiittää joukkueiden suhtautumista kaikissa tilanteissa.

Yhden kappaleen ja samalla kiitokset voi hyvinkin osoittaa kotjoukkue Yritykselle, jonka taistelu ennalta parempia vastaan oli näkemisen arvoista. Kovassa alkulohkossa ei voittoja herunut, mutta tärkeässä puolivälierässä se syttyi lauantaipäivän parhaaseen peliinsä ja jatkoi sunnuntaina ”kiusaamistaan” ollen jopa kamppailussa mitalipeleihin. Omillaan Yritys ei toki olisi ollut näin vahva, mutta hyvä kontakti Kouvolan alueen pelaajiin toi tarvittavaa voimaa pelin eri osa-alueille. Voimaa toi myös kannustava yleisö, mitä löytyi paitsi kotiväestä, myös seurarajojen ulkopuolelta, jopa Kouvolasta. Nämä kaikki todistaa yhteistyön lujittumista, mitä lentopalloilu nyt ja aina tarvitsee.

Viimeiset kiitokset annetaan Suomen Lentopalloliitolle, mikä uskoi turnauksen järjestelyt Kausalan Yritykselle. Liiton edustajana turnauksessa toiminut Minna Tahvanainen ei noussut asioiden yläpuolelle, vaan toi esille tarvittavat faktat ja antoi kaiken työrauhan järjestäjille :)

DSC 0176 N 35 yleisoeae

Yleisöä oli paikalla kiitettävästi koko turnauksen ajan.