Kausalan Yrityksen nuorentunut Team Saha osoittautui Viking Line Cupin osaturnauksessa naisten sarjan parhaaksi. Saha joutui kotisalissaan koville ja jopa viilaamaan piikkinsä uuteen uskoon ennen kuin voitto heltisi. Ensin KoLen naiset koettelivat lohkovaiheessa 2-1 voitolla ja jatkossakin Saha joutui turvautumaan kolmansiin eriin ennen kuin paikka finaalissa heltisi.

Finaalin suosikiksi nousikin Tapanilan Erä, joka kukisti välierässä KoLen suoraan kahdessa erässä. Erä jatkoi finaalissakin vahvasti ja vei avauserän jatkopisteillä 26-24.

Toiseen erään Sahan oli pakko terävöityä ja niin tapahtuikin. Yhteensattuminen takia nuorta verta Yrityksen C-tytöistä ottanut Saha tasoitti erät 25-20 voitolla ja vei ratkaisun kolmanteen erään.

Se oli Sahan juhlaa, sillä vieraiden usko horjui alkupalloista lähtien ja romahti lopulta tappiolukemiin 15-4, millä Yritys Saha kuittasi ties monennenko turnausvoiton.

Yritys Sahan joukkueessa debytoi, Yrityksen C-tyttöjen kolmikko, Niina Hutri, Iida Luoma-aho, Nea Ojala, mikä sai rutkasti peliaikaa rutinoituneiden sahalaisten, Noora Lainesalo, Saara Rantanen, Virpi Mäkelä, Sofia Peltola, Suvi Taimisto ympärillä. Nuoret saivatkin päivän aikana paljon peliaikaa ja myös huippuonnistumisia. Mieleenpainuvin otatus oli Nea Ojalan tarjoama pateri suoraan Saara Rantasen käteen, joka tyhjältä verkolta paiskasi päivän näyttävimmän päätöksen. Tyttökolmikon peli nostatti tunteita myös katsomossa, mssä ymmärrettiin nuorille annettu mahdollisuus olla joukkueessa, missä vierellä pelasivat ja oppia antoivat lajia ammatilaiskentillä, liigatasolla ja 1-sarjassa pelanneet naiset.

Miesten harrastesarjassa mukana oli vain kolme joukkuetta, jotka pelasivat kaksinkertaisen sarjan. Elimäen Vauhti hoiti kaikki neljä otteluaan puhtaasti 2-0 ja oli turnauksessa ylivoimainen. Samaa voi sanoa Iitin Pyrinnöstä, joka hallitsi Vauhdin tapaan omat ottelunsa pelattaessa kakkossijasta. Nappa ei tällä kertaa riittänyt edes erävoittoon, mutta taisteli sekin useassa erässä läheltä piti tilanteita.

 

DSC 0284 Sahan Rantanen Lainesalo

Yritys Sahan kaksikko Saara Rantanen (13), Noora Lainesalo (12) liisteröi huipputorjunnalla Tapanilan Erän hyökkäyksen VL Cupin finaalissa.

 

DSC 0288 Team Saha 1.12 18

Team Saha kokoontui kuvaan turnauksen jälkeen, missä nuoret vas. Nea Ojala ja Niina Hutri sekä Saara Rantasen ja Sofia Peltolan sylissä nilkkansa loukannut Iida Luoma-aho. pelaajiston täydentää Noora Lainesalo, Suvi Taimisto ja Virpi Mäkelä.