Haluan kehittyä pelaajana”

(Ritva Launeskoski)

YritysNuori Anna Ikonen pelaa ja valmentaa lentopalloa, mutta osallistuu myös talkoisiin

Kausalan Yritys valitsi pari viikkoa sitten vuoden 2018 YritysNuoren, ja hän on tänä vuonna 16 vuotta täyttävä Anna Ikonen. Tuore lukiolainen on aloittanut lentopallossa ensiluokkalaisena kaverinsa kanssa.

Kaverini sisko pelasi ja minun äitini pelasi, joten aloitimme harrastuksen. Olimme kahdestaan jonkin aikaa, vielä toisen luokan päätteeksi Power Cupissakin olimme kahdestaan ikäluokassa. Vähitellen porukkaa alkoi tulla lisää, ja nyt meillä on joukkue.

Lentopallo on niin tekninen laji, jota kaikki eivät osaa pelata, mutta jota itse osaan. Se innostaa. Toivon, että pystyn jatkamaan pelaamista, sillä haluan kehittyä pelaajana kaikilla osa-alueilla. Tällä hetkellä peleissä olen pääasiassa passarin paikalla, joten se sujuu. Erityisesti haluaisin kehittyä takakenttäpuolustajana ja syöttäjänä, Anna kertoo.

Pienenä Anna osallistui pallokouluihin ja kävi Tiistaikisoissa, mutta lentopallo vei mennessään. Nyt hän myös valmentaa, ja pitää tehtävää tärkeänä:

Kiva, että meillä nuoretkin pääsevät valmentamaan. Se antaa tosi paljon. Siinä näkee peliä toisesta näkökulmasta, ja on mukavaa ohjata pienempiä. Haluan olla hyvä esimerkki pienemmilleni: hyvä joukkuepelaaja, joka tulee toimeen kaikkien kanssa, Anna määrittelee.

Hän on myös mukana Kouvolan lentopalloakatemiassa, mutta pääsee harvoin Kouvolaan harjoituksiin. Niinpä hän onkin sopinut koulun ja valmentajansa kanssa, että voi tehdä treenit kotisalissa Ravilinnassa yhdessä oman joukkueensa kanssa, ja mukana ovat myös C- ja B-tytöt.

Kaksi kertaa viikossa iltapäivisin Arto Ruuska vetää meille esiakatemiatreenit. Arto on tuttu valmentaja entuudestaan, ja on hänellä erilainen tapa valmentaa kuin kotiseurassa, jonka tuki ja valmennus on tärkeää. Kiitos kaikille valmentajilleni! Olen pelannut jo kauan, ja apuja olen saanut paljon, Anna kiittää.

Lentopallotreenien ohella Anna käy kuntosalilla ja lenkkeilee silloin tällöin. Säännöllistä liikuntaa kolme tuntia viikossa tarjoaa myös lukio.

Kotiseurassaan hän on oppinut myös talkootyön merkityksen:

Sisareni pelaa ja äitini valmentaa, joten muu mukanaolo seurassa tulee minullekin automaattisesti. Esimerkiksi turnauksissa olen mukana kirjurin tehtävissä, osallistun erilaisiin tapahtumiin arpamyyjänä sekä kesäpostin lajittelutalkoisiin.

YritysNuori-titteli on Annalle mieluinen:

Nuorempana seurasin näitä valintoja, ja ajattelin, että olisipa siistiä, jos minäkin olisin joskus YritysNuori. Aion tittelivuotenani olla Yrityksen toiminnassa monipuolisesti mukana.

YritysNuori Anna Ikonen on kasvanut pienestä pitäen mukaan seuratoimintaan, jossa lentopallo on lajeista hänelle ykkönen.

Anna