Rovaniemellä pelatussa C-tyttöjen Alueiden SM-turnauksessa oli mukana 10 joukkuetta, kaksi kaikilta viideltä alueelta Etelä, Länsi, Lounas, Itä ja Pohjoinen. Yrityksen kolmikko Iida Luoma-aho, Nea Ojala, Jenna Tuomainen edusti seuraansa ja Etelä-Suomen kakkosjoukkuetta erinomaisella tavalla sijoittumalla neljänneksi.

Joukkue lähti pitkälle matkalle päävalmentaja Jouni Heleniuksen ja apuvalmentaja Vesa Kaupin laatiman tavoitteen mukaan parantamaan viime vuoden sijoitustaan (10) ja tavoitella paikkaa kahdeksan parhaan joukossa.

Lohkovaihe kakkosjoukkueiden kohdatessa sujui loistavasti, kun neljästä ottelusta hankittiin kolme voittoa. Länsi II kaatui 2-0 ja Pohjoisen ja Idän kakkosjoukkueet 2-1. Kun Lounas II oli 2-0 parempi, valikoitui puolivälierän vastustajaksi Idän ykköstytöt, mistä Etelä II selvisi hienosti 2-0 eräpistein 25-17, 25-19.

Voitolla joukkue oli jo mitaipeleissä ja välierässä vastaan asettui Lounas II, mikä vei avauserän 25-19 ja toisen tiukkojen vaiheiden jälkeen jatkopisteillä 26-24.

Pronssiottelussa Pohjoinen vei kuitenkin mitalihaaveet eräpistein 25-16, 25-20, mutta tästäkin ottelusta joukkue sai paljon kiitosta valmentajilta. - Aivan erinomainen joukkue, mikä vaihtojen myötä kasvoi aina vahvemmaksi. Se on oikean joukkueen merkki -, kehui Jouni Helenius turnauksen yllättäjää.

Aluevoittajaksi pelasi Länsi I, mikä finaalissa löi hienosti turnauksen läpi vieneen Lounas kakkosen.

Yrityksen tytöillä oli turnauksessa selvät roolit, sillä Jenna pelasi keskitorjujana, Nea joukkueensa passarina ja Iida liberona. Kaikki kolme osallistuvat myös Pajulahdessa lokakuun alussa järjestettävälle yläkoululeirille, mikä käy hyväksi mausteeksi seuraharjoituksille.

Mainittakoon vielä, että Yrityksellä oli lisäksi kaksi pelaajaa, joille ovi olisi auennut myös Aluejoukkueseen, mutta Joanna Puukan ja Niina Hutrin päällekkäistapahtumat estivät osallistumisen.

 

DSC 0118 1

Kausalan Yrityksen Jenna Tuomainen, Iida Luoma-aho ja Nea Ojala onnistuivat erinomaisesti Rovaniemellä ja jatkavat nyt innolla seuraharjoitusten parissa.