Kuhmon Kiva-Lentis vei huipputasaisen M40 lentopallon SM-lopputurnauksen viikonloppuna Kausalassa. Kuhmo voitti finaalissa Oulun Yliopiston Urheiluseuran tiukassa kolmen erän ottelussa 2-1 eräpistein 25-21, 17-25, 16-14.

Kuhmon ja koko kaksipäiväisen turnauksen ykkösässäksi nousi aikansa maajoukkue- ja ammttilaispelaaja Miika Heikkinen, jonka hyökkäysvoima sekä verkolla, että kolmen metrin rajan takaa oli ylivertaista. Varsinkin viimeiset pallot, nousu kolmen ottelupallon takaa tasoihin ja saman tien kultaan, oli Heikkisen ja Kuhmon suurta juhlaa. Mestaruuden varmistuttua joukkueen tuuletukset olivat nähtävyys, mistä huokui tavoitteen täyttyminen. Viime vuoden sitsemäs sija kääntyi Kausalassa kullan hiihdontaan.

Myös Oulu paransi viime vuodesta, kun kuutossija muuttui nyt hopeaksi. Se ei kuitenkaan täysin tyydyttänyt, sillä kolmen ottelupallon menettäminen näkyi joukkueen ilmeessä eikä ihme.

 

DSC 0168

Turnauksen ykköspelaajaksi noussut Miika Heikkinen on yllätetty, kun Oulun 4-paikan hyökkäys muuttuu rajan puolelta pisteeksi.

 

 

Pronssille pelasi Vaasan Isku Power lyömällä ratkaisuottelussa viime vuoden kakkosen, jyväskyläläisen Huhtasuon Kisan. HuKin pelin pyörittäjänä nähtiin Korian Ponnen kasvatti Petri Myllymäki, joka muistetaan Muuramen Lentopallon liigaotteluista kymmenen vuoden takaa.

Lempäälä Kisa oli mielenkiinnon kohteena lähinnä Mika Pyrhösen muodossa. Lempäälä ei kuitenkaan noussut mitalipeleihin, vaan vaipui Pyrhösen vähäisten peliminuuttien mukana sijalle seitsemän..

Yhdeksän joukkueen kaksipäiväinen turnaus oli huipputasainen ja sijoitukset ratkesivat pienin marginaalein. Myös taso oli erinomainen, sillä heittopussia ei ollut, joten jokaiseen peliin joukkueiden piti keskittyä huolella. Tason kovuus heijastui paitsi katsomoon, myös ottelutuloksiin, missä jatkopisteet jopa kolmannen erän ratkaisutilanteissa olivat kysyttyjä. Kaiken kaikkiaan Kausalassa nähtiin terveen oloisia Masterssarjan pelaajia, joilla oli käsi kunnossa ja taktiikka tallella.

Tallella oli myös Kausalan Yrityksen järjestelyt, mitkä kymmenien talkoolaisten voimin onnistui hienosti. Yrityksen lentopallojaosto loihti mm. rajatuomarit ja sihteerit jokaiseen 24 otteluun, joissa pelattiin yhteensä 35 erää. Se loihti ruokailun paitsi osalle pelaajista myös toimitsijoille, joista osa teki lauantaina hommia lähes kellon ympäri. Talkoissa oli myös tuomarikaksikko Kari Lehtonen-Antti Dahl, jonka talkoopanokselle ei rajoja näy.

SM-turnauksen loppujärjestys oli 1. Kuhmon Kiva-Lentis, 2. Oulun Yliopiston Urheiluseura, 3. Vaasan Isku-Power, 4. Huhtasuon Kisa, 5. Rautavaaran Raiku, 6. Laajasalon Voima, 7. Lempäälän Kisa, 8. Kestis, 9. Vantaan Lentopallo.

Kuhmon kultajoukkueessa pelasivat Pasi Puhakka, Ari Tiainen, Tero Hänninen, Jani Suutari, Janne Karppinen, Timo Poranen, Tapio Vilenius, Petri Rautiainen, Jussi Kolehmainen, Jani Ikäläinen ja Miika Heikkinen.

Kuhmo kultajoukkue

Kuhmon kultajoukkueen ilmeet kertovat kaiken. SM-kulta maistui makealta tiukan finaaliottelun jälkeen.

 

M40 mitalijoukkueet

M40 SM-mitalijoukkueet Kausalassa 2018. Kulta Kuhmon oik. puolella pronssille yltänyt Vaasan Isku Power ja vasemmalla finaalitrillerissä hopealle sijoittunut Oulun Yliopiston Urheiluseura.