Kausalan Yrityksen neljäs lentopallon Seuraleiri osoittautui jälleen suureksi menestykseksi. Useista sairastapauksista huolimatta lähes 50 lentopallotyttöä sai kahden päivän leirillä tehostettua harjoittelua paitsi pallorallien, myös lihaskunnon, kehon hallinnan ja ryhmähengen osalta. Ryhmät oli jaettu niin, että pallolliset harjoitukset pidettiin liikuntahallissa ja muut Ravilinnan teatterisalissa. Kun jokaiselle sektorille löytyi ammattimaista ohjausta, voitiin virheet oikaista ja uusia harjoituksen muotoja tuoda esiin. Sen mahdollisti leirin toteuttajat ja idean äidit, Yrityksen Team Saha, joka on emännöinyt leiriä kaikki nämä neljä kertaa.

Hienon kaksipäiväisen leirin päätteeksi oli tarjolla jotain myös halliin kerääntyneelle yleisölle. Se näki mielenkiitoisen haastepelin, missä Team Saha ja SM-sarjaan ilmoittautunut Yrityksen N35 joukkue ottivat mittaa kahdessa erässä.

Kahden joukkueen saaminen kokoon oli hoidettu lisähankinnoilla, joten kentällä nähtiin paitsi tämän hetken Yrityksen pelaajia, myös muualta tulleita. Peli päättyi sopuisasti 1-1 ja katsomossa nähdyt aallot muistuttivat ajasta 1-sarjassa.

DSC 3225

Sofia Peltola horjuttaa Sahan torjuntaparia Sanna Simola-Hanna Mäkinen ja saa varmistustukea Jaana Kekiltä (1), Katja Backmanilta (10) ja Katri Myllymäeltä.

 

Joukkueet; Yritys Saha, Jenni Mäkinen (Supi Volley), Sanna Simola (Supi Volley), Hanna Mäkinen (Pyrintö), Henni Seppälä, Laura Mänttäri, Miamari Korpelainen (KoLe -57), Noora Lainesalo ja Hanna Simonen. Yritys N-35, Katja Backman, Sofia Peltola, Katri Myllymäki, Henna Hämeenniemi (Pyrintö), Kaisa Niittymaa, Suvi Taimisto, Saara Rantanen ja Jaana Kekki (KoVa). Ainoastaan Kekki ja Hämeenniemi ovat nimiä, jotka eivät tätä ennen olleet pelanneet Yrityksessä. Nyt molemmat ovat N35 joukkueessa, mikä maaliskuussa kurkistaa SM-tasolle.

Joukkueiden parhaina palkittiin liberot, Sahan Miamari Korpelainen ja yhtenä alaikäisenä N35 joukkueessa pelannut Suvi Taimisto.

Ottelun jälkeen yleisön edessä palkittiin leirin tsempparit, E-tyttö Martta Leiramo, D-tyttö Sini Suikkanen ja B-tyttö Anna Ikonen, minkä jälkeen hallissa kuului yhtenäisen ryhmän yhtenäinen huuto ”Yritys”.

DSC 3234

Leirin päätteeksi palkittiin tsempparit, minkä jälkeen valmentajat antoivat Sofia Peltolan johdolla näytteen ryhmähengestä yhteisellä “Yritys” huudolla ja katsojien kannustuksella.

 

Seuraleiri sarjatoiminnan siteenä.

Kausalan Yrityksen kaksipäiväinen lentopallon seuraleiri osoitti jälleen kerran tarpeellisuutensa. Vastuun leirin sisällöstä kantanut Team Saha sai paikalle lähes 50 Yrityksen E-, D-, C- ja B-tyttöä. Saha koostuu valtaosiltaan Yrityksen kasvateista, jotka asuvat eri puolilla Etelä-Suomea ja muodostavat erilaisista elämän tilanteistaan huolimatta tiiviin ryhmän harrastelentopallon parissa ja tuntevat joukkueena jopa tervettä tarvetta siirtää omat tietonsa ja taitonsa tyttöjen käyttöön.

Hienon kaksipäiväisen leirin päätteeksi nähty Kari Lehtosen tuomitsema haasteottelu ei ollut pelkkä ottelu, vaan samalla koulutustilaisuus, minkä aikana koulutettiin kirjureita pöytäkirjan täytössä. Tehtävään saatiinkin mukaan paitsi uusia tyttöjä, ilahduttavasti myös äitejä, jotka nyt saaduilla opeillaan täydentävät toiminnan tarvittaessa niin omissa junnuturnauksissa, kuin myös 24.-25.3 Kausalassa pelattavassa M40 sarjan SM-finaaliturnauksessa.

Paikalla leirin loppunäytöstä oli seuraamassa myös akatemiavalmentaja Arto Ruuska, joka ottelun kestäessä esitti paperiversioilla ja videoilla C- ja B-tytöille oikean liikkumisen merkitystä ottelun tuoksinassa. Ruuska oli innoissaan tapahtumasta, mikä on ainutlaatuista koko Kymenlaaksossa.

- Kyllä näkee, että Kausalassa on panostettu tyttöjen lentopalloiluun. Tällaiset tapahtumat, syyskauden päätös omine haastepeleineen joulukuun tauolla ja nyt tämä leiri ennen sarjojen jatkumista ovat lajille parasta ja tuovat lasten vanhempia harrastukseen mukaan. Tässä on paljon opiksi vietävää muille Etelä-Suomen alueen seuroille, ja mikä yleisö -, päätti Ruuska tyytyväisenä näkemäänsä.

Tapahtumaa läheltä seuranneena, voin todeta, että leiritapahtumaa vahvasti kehittäneet Team Saha ja Yrityksen lentopallojaosto ovat tehneet jotain oikein. Leiri toimii siteenä syys- ja kevätkaudelle ja antaa lentävän lähdön tauon jälkeiseen harjoituskauteen. On siis syytä tyytyväisyyteen, mutta muistaa pitää, että ”liallisena tyytyväisyys tappaa kehityksen”.