Emäntäseura Kausalan Yrityksen Team Saha otti kauden toisen turnausvoittonsa lauantaina kahdeksan joukkueen kesken pelatussa naisten lentopallon Viking Line Cupin osaturnauksessa. Team Sahan finaalivastustaja Team KoVa oli avauserässä selvästi vastaanottavana puolena, mutta pisti toisessa erässä Sahan terävyyden koetukselle, kunnes joutui lopulta myöntymään kahden pisteen tappioon.

IMG 8212 2

Team Sahan Henni Seppälä läpäisee KoVan torjunnan.

Ennen finaalia liikuntahallissa nähtiin yleisöön menevä otanta, minkä Yritys ja Pyrintö tarjosivat jo välierävaiheessa. Viime kaudesta tuntuvasti vahvistunut Pyrintö pisti Jenni ja Hanna Mäkisen johdolla ensimmäisessä erässä todellisen myllyn päälle. Se tarjoili yleisölle paitsi hienoa puolustamista, myös Jenni Mäkisen kovaa lyöntipeliä, millä Pyrintö tylsytti Sahan kokovartalokipsiin ja lukemiin 25-14.

Erän lopullinen käännekohta ja kovin yleisöön menevä suoritus nähtiin kuitenkin Pyrinnön sympaattisen Riina Grönlundin suorittaman, kun os. Haukkavuori pysäytti seinäjyrkällä torjunnalla Yrityksen keskihyökkäyksen. Hellyyttävät tuuletukset tunkeutuivat syvälle yleisöön ja meni urheilullisesti oikein, oli sitten Yrityksen tai Pyrinnön kannattaja.

Selvää oli, että tämän tason peleissä ei nähtyjä otteita pystytä toteuttamaan kahta täyttä erää ja siihen oljenkorteen tarttui myös Yritys Saha. Se leikkasi toisessa erässä vahvalla syötöllä Pyrinnöltä siivet ja ahdisti ratkaisun pikkuerään, mikä oli jo Yrityksen hallussa, kunnes huipentui lopulta Pyrinnön takaa-ajoon ja kunniakkaaseen, mutta niin katkeraan kahden pisteen tappioon.

IMG 8166

Sahan Virpi Mäkelä yrittää kesyttää Pyrinnön torjuntaa 2-paikalta ja saa joukkueeltaan hyvää tukea varmistuspelissä.

Tuo tappio näkyi Pyrinnön otteissa vielä pronssiottelussa, minkä HemoHilmat vei suoraan 2-0.

Turnauksen viidenneksi sijoittui erittäin valmista peliä esittänyt KoLe, joka A-tytöillään uhitteli isompiaan hyvällä nostolla ja sen tuomalla vahvalla hyökkäyspelillä. Tasainen Lyylit sijoittui kuudenneksi.

Turnauksen hännille jäivät Tylleröt ja PuMa, jotka kuittasivat kuitenkin naisten harrastesarjan joukkueina pisteet omassa sarjassaan ja osoittivat erinomaista henkeä lähtemällä mukaan isompia vastaan. Turnauspisteitä joukkueet keräsivät kuitenkin harrastesarjaan, missä varsinkin Tylleröt ovat hyvissä asemissa.

Naisten sarjassa Cupin kärjessä on nyt tungosta, kun Pyrintö on piikkipaikalla 25 pisteellä. Vain pisteen päässä johtavasta ovat Yritys Saha ja Toijalan Valpas, joilla on yksi turnaus vähemmän pelattuna ja pisteitä 24.

Team Sahassa pelasivat Saara Rantanen, Sofia Peltola, Kaisa Niittymaa, Katri Myllymäki, Katja Backman, Noora Lainesalo, Laura Mänttäri, Virpi Mäkelä ja Henni Seppälä.