JäsenrekisteriMehiläinen - urheilunetti

D-TYTÖT

(-06-07 syntyneet)

D 06

D-tytöt, Salamat (-06 syntyneet) kaudella 2018-19: Vas. Hilla Martikainen, Aada Laaksonen, Nea Närhi, Saara Huppunen ja Ansa Liikkanen. Kuvasta puuttuu Aino Salo ja valmentaja Riikka Ahonen.

 

D 07

D-tytöt, Unicorns ja Pandat (-07 syntyneet) kaudella 2018-19: Vas. Martta Huppunen, valmentaja Jenna Puukka, Saana Tapio, Mia Laiho, Hertta Niemi, Vilma Kantonen, Iiris Niemi, Aada Romppainen, Oona Ojala, Viivi Laaksonen, Sara Suikkanen, Minttu Peltola ja Noora Ojala.

 

Harjoitukset

Maanantai klo 15.45-17.00

Keskiviikko klo 16.15-17.30

Perjantai klo 17.30-19.00

 

Valmentajat:
Riikka Ahonen
Jenna Puukka

Yhteyshenkilöt:
D-06: Kati Backman, 040-5813725, kati.backman@pp.inet.fi
D-07: Leena Ikonen, 050-5707849, leena.ikonen@kymp.net

Turnaukset

KEVÄT 2019

24.3.2019, Kausala (Aluesarja, Pandat & Unicornsit)

D-tyttöjen aluesarjan lohkon I välieräturnaus pelattiin sunnuntaina 24.3.2019 Kausalassa. Yrityksen Pandat ja Unicornsit olivat aikaisempien turnausten sijoitusten perusteella sijoittuneet nyt samaan välieräturnaukseen, pelaten kuitenkin eri alkulohkoissa.

Turnauksen voittajalle oli luvassa pääsy niinkin pitkälle, kuin pelaamaan sijoista 1-8. Toiselle, kolmannelle ja neljännelle oli luvassa paikat sijoille 9-14 ja viides ja kuudes matkaisivat kohti sijoja 15-19.

Riikka Ahosen valmentama Unicorns sai alkulohkossa vastaansa Valkealan Kajon Powerin ja Karkkilan Pojat. Kajon Power tiedettiin jo ennestään kovaksi vastukseksi, mutta ei mahdottomaksi voittaa. Unicornsit eivät kuitenkaan oikein syttyneet aamun ensimmäiseen peliin ja Power oli myönnettävä suoraan 2-0 voittajaksi. Huilitauon jälkeen lähdettiin kohtaamaan Karkkila ja nappaamaan tietä kohti lopputurnauksen sijoja 9-14. Tehtävä osoittautuikin äärimmäisen hankalaksi, koska ensimmäisen erän voiton jälkeen KaPo pistikin tiukasti kampoihin ja otti erävoiton jatkopalloilla. Kolmas erä kuitenkin kääntyi Unicornsien selvään 15-8 voittoon ja otteluvoittoon 2-1.

Samaan aikaan toisessa lohkossa Pandat urakoivat Jenna Puukan johdolla Valkealan Kajon Energyä ja ViLePaa vastaan. Ensimmäisestä ottelusta Energyä vastaan Pandat ottivat selkeän 2-0 voiton, mutta ViLePa osoittautui astetta haasteellisemmaksi vastukseksi ja kolmannen erän myötä ViLePa raivasi tiensä lohkovoittoon, voittaen ottelun 2-1.

Ristikkäisotteluissa Pandat kohtasivat vuorostaan lohkovoittaja Powerin ja Unicornsit toisen lohkon voittajan ViLePan. Molemmat ottelut päättyivät meidän osalta 2-0 tappioon ja edessä oli Pandojen ja Unicornsien keskinäinen ottelu turnauksen sijoista 3-4. Ottelussa mentiin pisteiden valossa koko ajan aivan tasatahtiin, mutta erät kääntyivät kuitenkin Unicornseille suoraan 2-0.

Molemmat joukkueet lähtevät siis lopputurnaukseen taistelemaan sijoista 9-14, mikä äärettömän upea saavutus tiikerisarjasta aluesarjaan nousseille joukkueille.

Tulokset, alkulohko (Unicorns) > >

Tulokset, alkulohko (Pandat) > >

Tulokset, sijoitusottelut > >

 

23.3.2019, Järvenpää (Aluesarja, Salamat)

Salamat lähtivät lauantaina pitkän tauon jälkeen välieräturnaukseen Järvenpäähän. Vastassa oli ennakkoon kovia vastuksia ja se näkyi myös otteluiden tuloksissa. Peli Puma Sparksia vastaan oli läpihuuttojuttu Pumalle, mutta sen ei annettu vaikuttaa ensimmäisessä erässä, sillä pisteitä kertyi kuitenkin kymmenkunta. Toinen erä olikin sitten täysin erilainen, jalat ei liikkuneet enää sitäkää vähää ja pisteitäkään ei kertynyt kovinkaan paljoa.

Toinen vastus oli turnauksen järjestävä seura Järvenpään Blues. Peli kulki hyvin samalla tavalla kuin Sparksia vastaan. Alku sujui kohtuullisen hyvin, mutta toinen erä oli taas melkoisen tahmeaa.

Päivän viimeinen vastustaja olikin sitten tuttu Ruokolahden Raju. Peli oli alkuun hyvin tasaista, mutta Rajun parannettua otteita, Salamat jäi perään hiukan liikaa, eikä loppukirikään riittänyt aivan voittoon. Toista erää puolestaan hallitsi Salamat ja veivät erän selvin lukemin. Kolmas ja ratkaiseva erä oli kuljettiin rintarinnan, mutta Salamoiden hyydyttyä Raju vei voiton.

Tulokset, alkulohko > >

Tulokset, sijoitusottelut > >

 

3.2.2019, Kausala (Aluesarja, Unicorns)

D-tyttöjen Unicornsit valtasivat kotisalin sunnuntaina 3.2. Lumen ja tuiskun keskeltä vieraiksi saapuivat Mäntyharjun Virkistys ja Savitaipaleen Urheilijat.

Kolmen joukkueen lohkossa pelattiin kolmen erän pelit ja ensimmäisessä ottelussa kohdattiin StU. Erät olivat tiukkaakin tiukempia ja ottelu olisi saattanut kääntyä kummalle tahansa, molempien sortuessa helppoihin virheisiin ja välillä taas väläyttäen huippuosaamista. Tällä kertaa kuitenkin kaikki erät StU:lle ja ottelu päättyi 3-0.

Unicornsit huilasivat StU:n ja MäVin pelatessa toisiaan vastaan ja tauon jälkeen lähdettiin piristyneinä MäVi-peliin. Tämäkin ottelu oli varsin tasainen ja kahden erän jälkeen oltiinkin erälukemissa 1-1. Kolmas erä jatkoi edellisten linjaa ja tässä edettiin rintarinnan aina jatkopalloille asti. Ottelu kääntyi kuitenkin onnellisesti Unicornsien voittoon ja lohkon kakkossija oli selvä.

Tästä edetään kohti välieriä, jotka pelataan vasta 23.-24.3 joten edessä on pitkä harjoittelujakso. Tänä aikana varmasti löydetään tie kohti tasaisempia suorituksia. Onnistuessaan tytöt osaavat pelata erinomaista lentopalloa ja sitä tänäänkin nähtiin useaan otteeseen.

Tulokset > >

 

2.2.2019, Puistola (Aluesarja, Pandat)

Lauantaina lähtö oli aikaisin jo klo 7.25 Ravilinnasta Yrityksen pikkubussilla. Matkaan päästiin ajoissa ja joukkue lähti pelireissulle hyvillä mielin.

Ensimmäisenä meitä vastassa oli SuperSalpiksen joukkue. Pandat veivät ensimmäistä erää niukasti koko ajan. Ensimmäisen erän puolen välin tienoilla Salpiksen yksi pelaaja loukkaantui ja joukkue joutui jatkamaan kolmella pelaajalla. Peli pelattiin loppuun Pandojen voittaessa reilusti 2-0 (25-15, 25-12). Tyttöjen peli oli nättiä peruspelaamista, mikä kiinnitti tuomarinkin huomion, joka pelin jälkeen kävi kehumassa tyttöjen kaunista peliä.

Toisena vastaan asettui ViLePa Yellow. Tyttöjen tasaisen varma peli toimi ensimmäisen erän ajan hienosti ja Pandat johtivat koko ensimmäisen erän ajan vieden erän 25-19. Toisessa erässä vastustaja paransi hyökkäystään ja meidän puolustuksella oli vaikeuksia. Erä oli koko ajan tiukka, johtotilanne vaihtui tämän tästä ja ero säilyi koko ajan parin pisteen sisällä. ViLePa vei lopulta toisen erän pistein 25-23. Kolmannessa erässä ei helpolla päästy siinäkään. Joukkueella näkyi suorituspaineita ja yliyrittämistä ja ViLePa johti erää alkupuoliskon. Aikalisän jälkeen tytöt saatiin rauhoittumaan ja keskittymään omaan varmaan peliin ilman turhia riskejä ja hienosti kasasivat itsensä lopulta vieden erän 15-10 ja otteluvoiton.

Päivän viimeinen peli oli kotijoukkue PuMa E1 Pimuja vastaan. Vastustajajoukkue oli tasollisesti tyttöjä heikompi tällä kertaa ja tytöt pelasivat omaa peliä voittaen pelin 2-0 (25-11, 25-10) vieden samalla turnausvoiton ja sijoittumalla Pooli F:n ykköseksi.

Turnauksessa nähtiin hienoja yläkauttasyöttöjä ja torjuntoja. Liikkuminen kentällä oli sujuvaa ja peli oli mukavan näköistä.

Tulokset > >

 

2.2.2019, Ruokolahti (Aluesarja, Salamat)

Yrityksen D-tyttöjen Salamat-joukkue kävi hakemassa kokemusta kevään toisesta pooliturnauksesta Ruokolahdelta.

Oma peli lähti käyntiin vain turnauksen toisessa ottelussa lohkon kärkijoukkuetta vastaan. Salamat taistelivat ja pelasivat omaa rohkeaa peliään saaden pisteitä PuMa Sparkilta jo reilusti enemmän kuin edellisessä turnauksessa. Ottelu kuitenkin PuMalle 2-0 (25-19, 25-12).

Ensimmäinen ottelu kotijoukkue Ruokolahden Rajua vastaan eteni koko ajan Rajun hallinnassa. Tyttöjen peli oli vaisua ja palloja tipahteli oman kenttäpuoliskon lattiaan helppojenkin pallojen päätteeksi. Raju olikin tällä kertaa parempi luvuin 2-0 (25-14, 25-20)

Päivän kolmas ja viimeinen ottelu PuMan toista joukkuetta vastaan oli tasainen. Tässäkään ottelussa Salamat eivät kuitenkaan päässeet lähellekään omaa parastaan, vaikka voittokaan ei ollut kaukana. Space voitti ottelun niukasti 2-0 (25-22, 25-23).

Kausi jatkuu kuuden joukkueen välierällä pitkän tauon jälkeen maaliskuun lopulla Järvenpäässä

Tulokset > >

 

13.1.2019, Savitaipale (Aluesarja, Unicorns)

Unicornsit lähtivät kevään ensimmäiseen turnaukseensa Savitaipaleelle. Syksyn hyvän menestyksen johdosta molemmat -07 syntyneet joukkueet nousivat pelaamaan AM-sarjaa. Unicornsien lohkossa oli vain kolme joukkuetta, minkä vuoksi otteluissa pelattiin kolme täyttä erää.

Turnaus alkoi loistavasti Savitaipaleen Urheilijoita vastaan, kun Unicornsit sijoittelivat palloa vastustajan kentän tyhjiin paikkoihin vieden ensimmäisen erän selkeästi. Toinen erä olikin tiukempi, tilanne oli lähes koko ajan tasan, mutta kääntyi kuitenkin StU:n voitoksi 25-23. Kolmannen erän alku oli vaikea. Pienen ryhtiliikkeen jälkeen Unicornsit kuitenkin tasoitti, mutta sekään ei riittänyt voittoon asti, vaan taas erä päättyi 25-23 StU:lle.

Päivän toinen ja samalla viimeinen peli oli MäViä  vastaan, joka pelasi jo syksyllä aluesarjassa. Peli alkoi heikosti Unicornseilta. Jostain tytöt kuitenkin löysivät pelivaihteen ja alkoivat kiriä vieden lopulta erävoitonkin. Toinen erä oli tasaista, mutta Unicornsit oli liki koko ajan johtoasemassa. Kolmas ja viimeinen erä oli Unicornsien juhlaa ja 3-0 voittoa juhlittiin lukemissa 25-13.

Turnaus oli tytöiltä oikein onnistunut ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Unicornsit saivat paljon kehuja myös vierailta kauniista kolmen kosketuksen pelistään ja teknisistä kosketuksistaan.

Tulokset > >

 

12.1.2019, Hollola (Aluesarja, Pandat)

Syksyn tiikerisarjaa pelanneet Pandat nousivat kevääksi aluesarjaan ja kevään ensimmäinen turnaus pelattiin lauantaina 12.1. Hollolassa.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin jo tiikerisarjastakin tuttu SuperSalpis. Tiukkojen erien ja toisen ja kolmannen erän jatkopallojen jälkeen ottelu päättyi SuperSalpikselle 2-1. Toisessa pelissä vastaan asettui ViLePa. Pandatytöt kokosivat hienosti rivinsä niukan SuperSalpis ottelun jälkeen ja vei voiton ViLePasta suoraan kahdessa erässä. Kolmannessa pelissä kohdattiin Puman Pimut. Tämäkin peli oli äärimmäisen tiukka ja tasainen vaikka lopputulos olikin Pumalle 2-0.

Pandat pelasivat läpi turnauksen hienoa kolmen kosketuksen peliä, mitä taas vastustajat eivät vielä ihan niin hyvin osanneet. Yläkauttasyöttökin on nyt sallittu ja sitä jo muutama rohkea onnistuneesti toteuttikin. Tämä lohko, jossa kaikki joukkueet ovat nousseet tiikerisarjasta aluesarjaan, on äärimmäisen tasainen ja seuraavassa Puman järjestämässä turnauksessa voidaankin odottaa, että pelit ovat jälleen erittäin tiukkoja ja lopputuloksia ei missään nimessä pysty edes arvailemaan etukäteen.

Tulokset > >

 

12.1.2019, Helsinki (Aluesarja, Salamat)

2006-syntyneiden tyttöjen kausi jatkui viikonloppuna Helsingin Puistolassa. Hyvä syyskausi oli tuonut Salamat-joukkueelle paikan D-tyttöjen Aluesarjan A-poolissa Ruokolahden Rajun ja PuMan Spark- ja Space-joukkueiden kanssa. Luvassa oli kovia pelejä, koska PuMan joukkueet olivat olleet omassa alkulohkossaan syksyllä sijoilla 1 ja 2 ja Ruokolahtikin oli voittanut Salamat molemmissa syyskauden kohtaamisissa.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan saatiin tuttu Ruokolahden Raju. Salamat jäi ottelussa alakynteen heti ensimmäisessä erässä. Toiseen erään tytöt saivat hyvän alun ja valta vaihtui. Tauolla ennen kolmatta erää yhdessä todettiin, että "me tiedetään, miltä tuntuu hävitä Rajulle, mutta Raju ei vielä tiedä, miltä tuntuu hävitä meille." Tästä lausahduksesta jokainen pelaaja otti kopin ja kauden ensimmäinen voitto Rajusta oli selviö. Tytöt ottivat 1-2 (25-16, 19-25, 12-15) voiton iloisina vastaan. 

Jo alkulämmittelyssä ennen toista ottelua oli selvää, että PuMa Spark ei anna yhtään pistettä ilmaiseksi. Vastaan asettui pitkistä ja todella taitavista tytöistä koostunut ryhmä, joka ei iskulyöntejä ja hyppysyöttöjä säästellyt. Salamat lähti kuitenkin pelaamaan omaa rohkeaa peliä, johon turnausvalmentajana ollut Kati kehotti ottamaan mukaan myös pientä riskiä. Rohkeita kokeiluja uskalsivat tehdä myös Yrityksen tytöt ja osa niistä tuottikin tulosta. PuMa Spark määräsi kuitenkin tahdin ja vei ottelun selvästi 0-2 (4-25, 12-25).

Päivän viimeinen ottelu oli jälleen kahden tasaisen joukkueen kohtaaminen. Samalla se oli myös kahden jo hieman väsyneen joukkueen mittelö. Niin hyviä suorituksia, taistelupalloja kuin virheitäkin tuli molemmille joukkueille. Erien lopuissa PuMa Space osoitti kuitenkin vahvuutensa ja voitti ottelun 0-2 (22-25, 23-25).

Ensimmäinen turnaus osoitti sen, että yhden ylivoimaisen joukkueen takana on kolme tasaista. Turnaus toi esiin monia sellaisia asioita, joita ei syyskauden peleissä vielä ole tarvinnut juuri tehdä. Yrityksen pitkät tytöt olivat heti ottaneet käyttöön edellisenä iltana aluevalmentaja Jouni Heleniukselta saadut torjuntaopit. Päivän otteluissa nähtiin pari makoisaa torjuntaa ja monia "osumia". Nyt onkin tärkeä jatkaa tätä opiskelua ja mm. sitä, mitä muuta torjuntapeliin liittyy. Myös liikkuvia tossuja tarvitaan, koska taitavia sijoitteluja oli paljon nähtävissä. Salamat pelasi iloista peliä läpi turnauksen. Joukkueessa ei näkynyt tappioasemassakaan sitä turhautuneisuutta tai harmia, mitä näkyi monen vastustajan kasvoilla. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan harjoituksia ja katsoa, mitä uusi kohtaaminen samoja joukkueita vastaan tuo tullessaan Ruokolahdella kolmen viikon kuluttua.

 

 

Tulokset > >

 

SYKSY 2018

16.12.2018, Ruokolahti (Aluesarja, Salamat)

Syyskauden viimeinen turnaus ja viimeiset neljä peliä pelattiin sunnuntaina Ruokolahdella. Ensimmäinen vastustaja oli naapuriseura Korian Ponsi. Tuloksellisesti ottelu oli hyvä Yrityksen voittaessa suoraan kahdessa erässä, mutta tyttöjen otteet olivat vielä hieman vaisuja.

Toinen haastaja oli Haminan Arsi. Arsia vastaan peli oli huomattavasti räväkämpää, mutta toisen erän puolessä välissä tyttöjen ote herpaantui ja Arsi tasoitti erävoitot. Kolmas erä alkoi tytöiltä taas vahvasti. Arsi sai vielä eroa kurottua kiinni, mutta ei aivan yltänyt voittotaisteluun, vaan Salamat veivät ottelun 2-1.

Kolmantena vastassa oli oli Valkealan Kajon Energy, jota vastaan peli sujui hyvin. Salamat uskalsivat tehdä nyt rohkeita ratkaisuja ja myös kenttäpuolustus toimi. Tuloksena voitto suoraan kahdessa erässä.

Päivän viimeinen koitos oli Kajon Poweria vastaan. Salamat aloitti hyvin, mutta menetti alun johtonsa parantaneelle Powerille, joka kiri lopulta jatkopalloilla erävoittoon asti. Toinen erä oli tasaista, mutta Salamat kuitenkin koko ajan pienessä takaa-ajoasemassa. Lohkosijoitusten kannalta merkityksetön ottelu ei kuitenkaan sytyttänyt Salamatyttöjä enää parhaimpaan taisteluilmeeseen ja Kajo vei myös toisen erän tiukkojen vaiheiden jälkeen 25-23.

Kaiken kaikkiaan tytöissä oli tapahtunut valtavaa kehitystä alkukauteen verrattuna ja pelillinen rohkeus on alkanut löytymään. Tästä on hyvä jatkaa joululoman kautta kevätkauden kamppailuihin.

Tulokset > >

 

15.12.2018, Koria (Tiikerisarja, Unicorns ja Pandat)

Syyskauden viimeinen turnaus pelattiin Korialla 15.12. Matkaan lähdettiin taas hieman muunnelluin joukkuejaoin, kuten kaikkiin muihinkin turnauksiin tällä kaudella. Säännöt sallivat siis kahden pelaajan vaihtamisen jokaiseen turnaukseen ja kun tätä mahdollisuutta on käytetty pitkin kautta, on tytöt saaneet hyvää oppia pelaamisesta eri kokoonpanoissa.

Tällä kertaa Pandat olivat vahvassa iskussa ja suoraan 2-0 lukemin kaatui niin Salpiksen Leijonat, Salpiksen Smurffit, kuin Korian Ponsikin. Unicornsit joutuivat tällä kertaa hakemaan peliotettaan pitkin turnausta ja tällä kertaa voimat riittivät yhteen erävoittoon Salpiksen Leijonilta. Super Salpis ja KiVo veivät voiton suoraan 2-0. Hienoa oli kuitenkin nähdä, että tappioista huolimatta hymy ei Unicorns-tytöiltä hyytynyt kertaakaan.

Järjestävä seura halusi palkita jokaisesta joukkueesta tsemppipelaajat ja palkinnon olisi kyllä ansainnut useampikin pelaaja, mutta tällä kertaa erityisesti Hertta Niemi Pandoista ja Viivi Laaksonen Unicornseista osoittivat todellista joukkuepelaamista ja kaverin kannustamista ihan loppuun asti.

Hienoista väsymystä havaittavissa tytöissä näin kauden lopussa, joten maanantaisten haasteotteluiden jälkeen onkin hyvä siirtyä ansaitulle joululomalle keräämään voimia kevätkaudelle.

Tulokset > >

 

25.11.2018, Hollola (Tiikerisarja, Unicorns ja Pandat)

Pandat ja Unicornsit matkasivat kauden kolmanteen turnaukseensa Salpiksen vieraaksi Hollolaan.

Unicornsien ensimmäiseksi vastustajaksi asettui Salpiksen Smurffit. Unicornsit oli heti aamusta terävinä ja Smurffit kaatuivat selkein lukemin 2-0. Pandat puolestaan saivat ensimmäisessä ottelussaan vastaansa Kimmo Volleyn. Ensimmäinen erä oltiin aivan nukuksissa ja KiVo nappasi erän 25-12. Toiseen erään Pandat kokosivat rivinsä uuteen uskoon ja löysivät kadoksissa olleen peruspelinsä ja käänsivät erävoitot tasan ja mentiin kolmanteen erään. Kolmas erä vaati taistelun aivan jatkopalloille asti, mutta upeasti Pandat käänsivät erän ja koko ottelun itselleen 2-1.

Seuraavaksi vuorossa olikin aina niin jännittävä Pandojen ja Unicornsien keskinäinen ottelu. Tällä kertaa joukkuejaot osoittautuivatkin varsin tasaisiksi ja rinta rinnan edettiin erän loppuun ja lopulta Pandojen erävoittoon 25-23. Toisessa erässä ei eroa myöskään meinattu saada, mutta erän loppupuolella Unicornsit päättivät ottaa erän itselleen lukemin 25-20. Edessä oli siis kolmas erä ja se oli tahtojen taistelua. Jatkopallot seurasivat toisiaan ja viimein ottelu päättyi Unicornsien erävoittoon 18-16 ja Unicornsit veivät siis tällä kertaa keskinäisen ottelun voiton lukemin 2-1.

Viimeisellä kierroksella väsynyt Panda-joukkue ei enää juuri jaksanut taistella Super Salpista vastaan ja taitava ja kauden mittaan upeasti kehittynyt Super Salpis voitti ottelun suoraan lukemin 2-0. Unicornsit puolestaan jatkoivat hienoja esityksiään Korian Pontta vastaan. Ottelussa nähtiin hienoja iskulyöntejäkin ja loistavia sijoitteluja vastustajan kenttään. Tästä ottelusta suora 2-0 voitto.

Kaiken kaikkiaan sekä Pandat, että Unicornsit ovat kauden mittaan kehittyneet erityisesti peliälyn suhteen. Pelaajat oivaltavat ja löytävät itse järkeviä ratkaisuja ja paikkoja ja peli näyttää aina vain helpommalta. Turnausvalmentajan tehtävä on silloin helppoa ja voi vain keskittyä kannustamiseen.

Tulokset > >

 

25.11.2018, Mäntyharju (Aluesarja, Salamat)

Salamat lähti sunnuntaina kauden toiseksi pisimmälle pelireissulleen Mäntyharjulle.

Päivän ensimmäinen haastaja oli Mäntyharjun kotijoukkue, jota vastaan Salamat pelasi hyvin. Molemmissa erissä tapahtui hetkellinen jähmettyminen, mutta se ei vaikuttanut kuitenkaan pelin lopputulokseen, vaan Salamat veivät ottelun puhtain 2-0 lukemin.

Seuraavaksi Salamat kohtasi Valkealan Kajo Powerin. Pelin alkumetrit kulkivat tasaisesti, kunnes Power otti ohjakset. Aikalisän jälkeen Salamat terästäytyivät, nousivat rinnalle ja lopulta ohi erävoittoon. Toinenkin erä oli Yritykseltä tahmeaa ja Power veikin erän nimiinsä.  Kolmas erä alkoi huonosti. Pahimmillaan Salamat oli tappiolla 4-11. Valmentaja Riikka oli jo luovuttanut, mutta otti muodon vuoksi vielä toisen aikalisän. Tällä aikalisällä olikin positiivinen vaikutus, sillä siitä lähti Salamoiden nousu. Salamat tasoitti tilanteessa 11-11 ja siitä tasaisesti edettiin eräpallotilanteeseen 14-13. mistä Salamat niittasi tarvittavan viimeisen pisteen ja samalla otteluvoiton.

Viimeisin vastustaja oli Ruokolahden Raju. Suurta ennakkosuosikkia vastaan tärkeintä oli pistää kampoihin ja siinä Yritys onnistuikin, sillä toisessa erässä Salamat ahdistivat Rajua toden teolla nousten 21 pisteeseen. Raju voitti kuitenki vielä suoraan 2-0. Tästä on hyvä jatkaa kauden viimeiseen turnaukseen, mikä järjestetään Ruokolahdella.

Tulokset > >

 

4.11.2018, Kausala (Tiikerisarja, Unicorns & Pandat)

D-tyttöjen tiikerisarja jatkui 07-syntyneiden tyttöjen osalta kotihallissa. Kokoonpanoihin oli edellisen turnauksen jälkeen tehty pari muutosta, tavoitteena kuitenkin pitää joukkueet tasavahvoina. 

Molemmat joukkueet, Pandat ja Unicorns, pelasivat kolme peliä. Puhtailla 2-0 voitoilla Unicorns voitti Salpiksen Leijonat, Super Salpiksen sekä Kimmo Volleyn. Tiukimmat vastukset tytöt saivat Salpiksen joukkueilta. Pandat sitä vastoin otti melko helpot 2-0 voitot Korian Ponnen kakkosjoukkuetta ja Salpiksen Smurffeja vastaan. Salpiksen Leijonat sitä vastoin laittoivat Pandat tiukoille päivän viimeisessä ottelussa ja näin Pandat kokivat ensimmäisen erämenetyksen voittaen kuitenkin ottelun 2-1.

Upea D-tyttöpäivä - 6 peliä, 6 voittoa. Unicorns; Minttu, Sara, Iiris, Vilma, Viivi ja Mia (valm. Jenna). Pandat: Martta, Aada, Hertta, Saana, Oona ja Noora (valm. Kati ja Salla)

Tulokset > >

 

3.11.2018, Valkeala (Aluesarja, Salamat)

Syksyn toinen kierros pelattiin Valkealassa. Tällä kertaa Salamat kohtasivat Korian Ponnen, Haminan Arsin sekä Valkealan toisen joukkueen.

Ensimmäinen haaste oli Koria ja vaikka ensimmäinen erä näytti kaikin puolin hyvältä, toinen erä olikin jotain aivan muuta. Toisen erän vahvan alun jälkeen tyttöjen ote herpaantui, eikä mikään tuntunut onnistuvan. Syöttövirheitä tuli runsaasti ja pallo näytti polttelevan näpeissä. Ponsi veikin toisen erän nimiinsä ja edessä oli kolmas erä. Siinä kaikki onnistuikin taas loistavasti, vaikka tytöt väittivätkin, että voitto on puolesta kiinni.

Seuraavana vastassa oli Hamina. Peli oli melko rauhallista ja eteni koko erän Salamat-joukkueen johdossa. Toisen erän alussa Hamina otti johtoaseman ja piti siitä kiinni kymmeneen pisteeseen saakka. Sisuuntuneet Salamat paransivat kuitenkin omaa peliään ja veivät lopulta voiton puhtaasti kahdessa erässä.

Viimeinen vastus oli Valkealan Kajon Energy. Peli oli huomattavasti räväkämpääedelliseen otteluun verrattuna. Salamat olivat kuitenkin hyvin valmistautuneita vieden ensimmäisen erän voiton. Toinen erä ei mennytkään samalla tavalla, sillä Energy tehosti puolustusta ja Salamat alkoivat hätäilemään oman pelinsä kanssa. Kahden aikalisän jälkeen ei ollut muuta tehtävissä kuin pelata niin hyvin kuin mahdollista. Se ei kuitenkaan riittänyt ja Energy vei erävoiton. Salamat lähti kolmanteen erään vauhdilla pelaamaan ja piti alussa saadun johtoaseman koko erän. Näin ollen Salamat otti Valkealasta päivän kolmannen voittonsa.

Tulokset > >

 

14.10.2018, Kausala (Aluesarja, Salamat)

-06 syntyneen Salamat-joukkueen kauden avausturnaus järjestettiin kotisalissa. Kausalaan saapui joukkueita Valkealasta, Ruokolahdelta, Mäntyharjulta sekä Korialta. Näistä Salamat pääsi haastamaan Mäntyharjun ja Ruokolahden. 

Mäntyharjua vastaan peli oli melkoisen jähmeää, eikä syötötkään mahtuneet aina ruutuun. Virheistä ja liikkumattomuudesta huolimatta Salamat käänsi pelin voitokseen puhtaasti kahdessa erässä.

Seuraava haaste olikin Ruokolahti. Ensimmäisen erän alkuhetket eivät hyvää luvanneet. Jos tahtoi haastaa Rajun, oli pakko alkaa liikkumaan sekä pelaamaan iloisella mielellä. Aikalisän jälkeen Salamat aloittivat hurjan takaa-ajon ja saavuttivat Rajun erän loppupuolella. Hienoa kiria ei kuitenkaan palkittu erävoitolla, kun Raju nappasi pari viimeistä pistettä vieden erän 25-23. Toiseen erään Yritys ei saanut enää hurmosta päälle ja Raju vei erän selkeästi nimiinsä.

Seuraavassa turnauksessa Valkealassa Salamat saavat sitten vastaansa lohkon muita joukkueita.

Tulokset > >

 

14.10.2018, Hollola (Tiikerisarja, Pandat & Unicornsit)

Pandat ja Unicornsit pääsivät pitkän odotuksen jälkeen aloittamaan pelikauden Hollolassa pelatussa turnauksessa. Ensimmäistä kertaa päästiin siis tositoimiin neljän kenttäpelaajan peleissä. Uutta oli myös joukkueiden kokoonpanot ja tietenkin tyttöjen itse keksimät joukkueiden nimet.

Lohkossa pelaa seitsemän joukkuetta, joten kaikissa turnauksissa ei pelata kaikkia vastaan. Tänään Pandat saivat vastaansa Super Salpiksen, jonka kanssa jouduttiin taistelemaan aina kolmanteen erään asti, kunnes ottelu kääntyi Pandojen voitoksi. Toisessa ottelussa vastaan asettui Kimmo Volley, ja vaikka ottelu päättyikin Pandojen hienoon 2-0 voittoon, jouduttiin toisessa erässä taistelemaan aina jatkopalloille asti.

Unicornsit kohtasivat ensimmäisessä ottelussaan Salpiksen Smurffit ja yksisarviset ottivatkin tästä ottelusta selkeän 2-0 voiton. Toinen ottelu pelattiin Korian Pontta vastaan ja siinäkin Unicornsit esittivät vahvaa kolmen kosketuksen peruspeliä, jolla vastustaja kaatui suoraan kahdessa erässä.

Päivän päätteeksi Pandat ja Unicornsit asettuivat toisiaan vastaan ja sillehän ei vaan valitettavasti voi mitään, että tasapeliä ei tässä lajissa voi pelata. Nämä keskinäiset pelit ovat aina enemmän ja vähemmän henkistä taistelua. Taidoiltaan kumpikaan joukkue ei varmasti ole toista parempi tai huonompi. Se joukkue voittaa, jolla voitontahto on sillä hetkellä suurempi. Tällä kertaa voittoa tahtoi enemmän Pandat vieden ottelun 2-0.

Treeneihin jää vielä harjoiteltavaa erityisesti ns. pallottoman pelaamisen kanssa. Myös neljännen kenttäpelaajan myötä sijoittuminen kentällä vaatii vielä vähän uutta ajattelua. Kokonaisuudessaan molemmat joukkueet esittivät kuitenkin varsin taitavaa peruslentopalloa. Tästä on tosi hyvä jatkaa eteenpäin!

Tulokset > >

 

Ajankohtaista