JäsenrekisteriMehiläinen - urheilunetti

C-TYTÖT

(-04-05 syntyneet)

C 04

C1-tytöt (-04 syntyneet) kaudella 2018-19: Vas. Iida Luoma-aho, valmentaja Katja Backman, Nea Ojala, Viivi Ojala, Enni Peltola, Niina Hutri, Nanna Miettinen, Iina-Lotta Kuisma, Enni Sauvala, Joanna Puukka, Jenna Tapio ja Siiri Harjula. Kuvasta puuttuu Jenna Tuomainen.

 

C 05

C2-tytöt (-05 syntyneet) kaudella 2018-19: Vas. Krista Kantola, Kerttu Niemi, Silmu Cihangir, Kerttu Ikonen, Anni Mattila, Helmi Karjalainen, valmentaja Nea Ristola ja Sini Suikkanen.

 

Harjoitukset

Maanantai klo 15.45-17.15

Keskiviikko klo 17.15-19.15

Perjantai klo 19.00-20.30 (+ Esitreenit klo 18.15-19.00)

 

Valmentajat:
C1-tytöt: Katja Backman, 040-5816033, katja.backman@gmail.com
C2-tytöt: Nea Ristola
Esiakatemia: Arto Ruuska

Yhteyshenkilöt:
C1-tytöt: Tuija Tuomainen, tuija.tuomainen@kymp.net
C2-tytöt: Pia Karjalainen, pia.p.karjalainen@phhyky.fi

 

Turnaukset

SYKSY 2018

8.12.2018, Kausala (3. pooliturnaus/E-pooli, Kausala 2)

Tulokset > >

 

8.12.2018, Kausala (3. pooliturnaus/D-pooli, Kausala 1)

Yrityksen C-tyttöjen 1-joukkue päätti syyskautensa kotiturnauksessa. Päivä oli kaikkien kolmen ottelun osalta vaihderikas ja äärimmäisen jännittävä. Yritys oli oikeastaan kaikissa otteluissa ajoittain altavastaajana, mutta nousi taistellen lopulta kolmeen oteluvoittoon.

Aamun aloitti ottelu tuttua Haminan Arsia vastaan. Viime kauden kohtaamiset päättyivät Arsin voittoon, joten nyt oli revanssin paikka. Yritys aloitti ottelun haparoiden ja jännittäen tuttua kotisalin yleisöä. Hamina painosti vahvalla syötöllään, eikä Yrityksen kenttäpuolustuskaan toiminut odotetulla tavalla. Hamina pysytteli ensimmäisessa erässä muutaman pisteen johtoasemassa koko erän ja voitti sen lopulta lukemin 25-22. Toiseen erään Yritys sai paremman alun. Arsi kuitenkin tasoitti ja nousi jo johtoonkin. Yritys sai juonen päästä kiinni uudestaan erän lopulla ja huikean tasaisen taistelun jälkeen vei erän Iinan torjunnalla lukemissa 26-24. Arsi aloitti kolmanne jälleen vahvasti. Yrityksen tappioasemat olivat pahimmillaan 7-12 ja 10-13. Yritys taisteli itsensä tasoihin tilanteessa 14-14 ja otti lopulta viimeiset kaksi tärkeää pistettä sinetöiden otteluvoiton 2-1.

Toinen ottelu Littoisten Työväen Urheilijoita vastaan alkoi hyvin, kunnes vastustajan pitkä syöttöputki murensi Yrityksen vastaanoton. LTU meni lopulta menojaan vieden ensimmäisen erän 25-19. Toisessa erässä LTU vei erää jo lukemissa 10-4. Yrityksen oli taas pakon edessä pakko herätä taisteluun ja sen se jälleen teki. Erön loppu oli Yrityksen hallintaa niin syöttö- kuin hyökkäyspuolellakin. Yrityksen eräpallotilanteessa 24-18 joukkueen peli sakkasi kuitenkin vielä pahasti, eikä edes helpot toimituspallot osuneet vastustajan kenttaruutuun. LTU nousi vielä rinnalle ja uuden loppukirin myötä Yritys vei erävoiton jatkopisteillä lukemissa 28-26. Kolmannessa erässä nähtiin vihdoin vahva ja vakuuttava Yritys. LTU:n peli-ilo katosi virheiden myötä ja Yritys marssi otteluvoittoon kolmannen erän lukemin 15-3.

Päivän viimeisessä ottelussa Hämeenlinnaa vastaan näkyi jo molempien joukkueiden väsymys. Yritys joutui pelaamaan päivän ottelunsa todella lyhyin palautustauoin, mutta kunto ja pää kestivät sen vastustajaa paremmin. Molemmissa erissä Yritys oli jälleen ajoittain takaa-ajoasemissa, mutta nousi jälleen suosta ja vei tällä kertaa ottelun suoraan kahdessa erässä.

Päivän aikana nähtiin niin hyviä kuin huonojakin hetkiä. Ihailtavaa oli joukkueen kylmäpäiset suoritukset tiukoissa tilanteissa ja hienot nousut takaa-ajoasemista. Parannettavaa jäi erityisesti syöttö- ja puolustuspeliin. "Turnauksen teräväksi" valittiin passarina ahkeroinut Nea, joka joutui ajoittain juoksemaan pallon perässä melkoisia maratoneja. Myös passipeli onnistui tänään aiempia turnauksia paremmin.

Tulokset > >

 

17.11.2018, Kontiolahti (2. pooliturnaus, Kausala 1 & 2)

Yrityksen molemmat c-tyttöjoukkueet matkasivat toiseen pooliturnaukseensa Kontiolahdelle. Tällä kertaa matka taitettiin linja-autolla ja startti oli aamulla jo klo 05.00.

Pitkän matkan jälkeen Yritykset kohtasivat toisensa heti avausottelussa. Ensimmäinen erä oli 1-joukkueen hallintaa, mutta toinen erä eteni tasaisempana. 2-joukkue ei oikein saanut normaalisti vahvaa syöttöpeliään toimimaan, mikä tukki vielä kuusikkopelaamisen alku-urilla olevan joukkueen jatkopelaamisen.

1-joukkue jatkoi ruokailutauon jälkeen odotetun kovaa Ruokolahden Rajua vastaan. Tätä kohtaamista oli odotettu jo viime kaudelta asti, sillä oli mahtavaa päästä kohtaamaan alueleirityksiltä tuttuja tyttöjä ja kehittämään omaa peliä tähän mennessä kauden kovinta vastusta vastaan. Raju aloitti vahvasti molempien erien alut ja Yritys pääsi peliin mukaan oikeastaan vastaan erien puolessä välissä. Annettua kaulaa oli vaikeaa kuroa kiinni, kun Rajun laitahyökkäys pysyi kohtuullisen tehokkaana läpi ottelun, Tappiosta huolimatta Yritys ei kuitenkaan luovuttanut missään vaiheessa ja eräpisteetkin kertovat kohtuullisen tasaisesta esityksestä. Toivottavasti saamme kauden aikana vielä uuden tilaisuuden haasta Raju!

Iltapäivän viimeinen ottelu kotijoukkue Kontiolahden Iskua vastaan oli jatkopoolien kannalta merkityksetön, mutta pelin kehittymisen kannalta äärimmäisen tärkeä. Kotijoukkue Isku aloitti ensimmäisen erän tehokkaammin ja piti eron aina erän loppuun asti. Toistakin erää Isku johti jo lukemissa 8-3. Yritys sai kuitenkin hiljalleen kerättyä taisteluilmeen kasvoilleen ja tasoitti erän lukemissa 14-14. Vauhdin hurmassa joukkue pääsi jo pienelle etumatkalle, jonka Isku kuitenkin kiri kiinni erän ratkaisuvaiheilla. Toisen erän loppu olikin varsinainen trilleri. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa päättää erä nimiinsä, mutta helpotuksen huokaisu kuultiin lopulta Yrityksen suusta erän päättyessä joukkueelle 29-27. Kolmannessa erässä Yritys meni meni menojaan ja vei erän helpohkosti lukemin 15-5

Tällaista taisteluhenkeä valmennus kaipaisi jokaiseen tulevaan otteluun. Viimeisen ottelun vaikean avauserän ja toisen erän alun jälkeenkin joukkue löysi väsyneenä huikean taistelutahdon, jaksoi pelata pallot uhrautuvasti puolustaen loppuun asti ja se palkittiin hienolla voitolla. Toivottavasti näemme tämän Yrityksen myös kauden tulevissa turnauksissa. Joukkue aloitti myös uuden tradition, kun jokaisen turnauksen yhteydessä valitaan "turnauksen terävä". Tällä kertaa valinta kohdistui hakkuriimme Siiriin, joka onnistui tänään niin syöttönurkkauksessa kuin lisävastuuta saamassaan hyökkäyspelissä!

2-joukkueen kaikki päivän ottelut päättyivät kovia vastustajia vastaan 0-2 tappioihin. Taso turnauksessa oli todella korkeatasoinen, joten kotiin tuomisina oli vain kourallinen eräpisteitä mutta paljon kokemusta.

Ensimmäiset erät katseltiin vastustajien hienoa syöttö- sekä hyökkäyspeliä. Kaikkien pelien toiset erät olivat enemmän tyttöjen omaa tasoa eli uhrautuvaa puolustamista ja hyvää syöttöpeliä.

Tällaisista peleistä opitaan paljon, joten tiedämme mitä treenisalilla pitää tehdä, jotta kevätkaudella voidaan koviakin joukkueita haastaa. Nyt katseet ovat joulukuun kotiturnauksessa!

Tulokset > >

 

21.10,2018, Kangasala (1. pooliturnaus, Kausala 1)

C-tyttöjen 1-joukkue matkasi E-poolin turnaukseen Kangasalalle. Turnaus alkoi Yrityksen osalta vasta klo 13.30, joten joukkueen olisi pitänyt olla ainakin hereillä heti ensimmäisessä ottelussa Lapin Narvi-Palloa vastaan. NarPan taktiikka oli alusta asti syöttää riskirajoilla ja erän alussa se tuottikin tulosta. Yritys tasoitti erän vasta lukemissa 12-12 ja otti sen jälkeen erän hallintaansa voittaen lukemin 25-20. Toisen erän kaava oli samanlainen, mutta tällä kertaa NarPa sinnitteli tasoissa aina 20 pisteeseen asti. Yrityksen parempi erän loppu toi kuitenkin voiton suoraan kahdessa erässä.

Toiseen otteluun emäntäseura LP Kangasalaa vastaan Jojo Tuija yritti sekoittaa tyttöjen peliä oikein urakalla ;) Syysloman painaessa päälle Yritys oli turnauksessa mukana vain yhdellä passarilla, joka olikin tähän toiseen otteluun merkattu vahingossa joukkueen liberoksi. Valmennus joutui siis suunnittelemaan kuviot täysin uusiksi. Kahden erän aikana passarina pelasivat lopulta hakkuri Siiri, keskitorjuja Iina ja libero Iita. Ensimmäisen erän alussa Yrityksen kuviot olivat tämän yllätyksellisen tilanteen myötä aivan sekaisin. Pikku hiljaa joukkue kuitenkin sai otteen omasta peruspelistään ja alkoi pelata yhtenäisenä joukkueena ja erityisesti puolustuksessa loppuun asti uhrautuen. Loistava koko joukkueena hoidettu 2-0 voitto ja päivän paras ottelu Yritykseltä osoitti, että parhaimmillaan tämä joukkue osaa pelata JOUKKUEENA, joukkuetovereita auttaen ja loppuun asti taistellen.

Iltapäivän viimeisessä ottelussa vastustaja Lempäälän Kisa 05 ei ollut tasoltaan Yrityksen veroinen joukkue ja valmentajan erilaisista toiveista huolimatta joukkue tyytyi tekemään vain tarvittavan, eikä edellisen ottelun kaltaisiin suorituksiin aivan päästy. Rutiinivoitto takasi kuitenkin lohkovoiton ja nousun toiselle kierrokselle D-pooliin, kohti kovempia pelejä ja vastustajia.

Tulokset > >

 

21.10.2018, Salo (1. pooliturnaus, Kausala 2)

Kauden toiseen turnaukseen C-tyttöjen 2-joukkue starttasi aamuvarhain, määränpäänään Salo. Matkaan lähdettiin vain seitsemän tytön voimin, sillä alkanut syysloma verotti kokoonpanoa. Saimme onneksi apuja isommista ja pienemmistä, kun B-tyttö Siiri Karjalainen ja D-tyttö Hilla Martikainen lähtivät C-tyttöviisikon avuksi.

VaLePa asteli ensimmäisenä verkon toiselle puolelle. Ensimmäisen erän alussa päästiin pienoisesti yllättämään vastustajaa, mutta pian VaLePa sai oman pelinsä hallintaan. Ottelusta suora 0-2 tappio, mutta me saimme hyvän oppikoulun, kuinka tulisi syöttää ja hyökätä.

Päivän toinen vastus oli kotijoukkue Salon Viesti. Viesti vei ensimmäistä erää aina eräpalloon asti, mutta sitten heidän vaikeudet alkoivat, kun tytöt aloittivat hienon kirin tilanteessa 17-23. Lähelle päästiin, kun erä päättyi Salolaisten juhliin numeroin 23-25. Hyvä ensimmäisen erän loppu antoi selvästi uskoa seuraavaan, ja toisen erän alku olikin Yrityksen hallinnassa. Tytöillä oli parhaimmillaan yhdeksän pisteen johto, ja sen turvilla erä voitettiin, vaikka Viesti kehittelikin hyvän loppukirin. Edessä kolmas ja ratkaiseva erä, joka oli tasaista vääntöä molemmin puolin. Tässä pelissä ja varsinkin viimeisessä erässä nähtiin päivän parasta peliä koko joukkueelta. Palkintona tytöt kirjasivat kolmannen erän nimiinsä ja näin ollen nappasivat makean 2-1 voiton Viestistä.

Valmentajan salaisena toiveena oli, että toisen ottelun peliesitykset olisivat jatkuneet myös viimeisessä ottelussa. Valitettavasti näin ei käynyt, kun verkon toiselle puolelle astellut Someron Pallo ei antanut toivottua vastusta. Syöttöruudussa tytöt suoriutuivat erinomaisesti, mutta kenttätyöskentelyyn jäi paljon parantamisen varaa. Perussuoritus riitti kuitenkin selkeään 2-0 voittoon.

Salosta kotiin tuomisina oli 2 voittoa ja näiden myötä lohkon 2.sija. Tämä tietää jälleen nousua ylempään pooliin, joka on huikea saavutus ensimmäistä vuottaan isolla kentällä pelaavalta joukkueelta. Tiedossa on jälleen astetta kovempia vastustajia, mikä kehittää tyttöjen peliä entisestään.

 

Tulokset > >

 

6.10.2018, Hollola, Kausala 1 & Kausala 2 (Tasoturnaus)

Yrityksen molemmat C-tyttöjoukkueet aloittivat kautensa Hollolassa pidetyssä tasoturnauksessa.

Ykkösjoukkueen aamun avaus kotijoukkue Salpista vastaan oli hyvä. Yritys hallitsi ensimmäistä erää erityisesti syöttönurkkauksessa. Harvat omalle puolelle palautuneet pallot hoidettiin hienosti passarille ja näin ollen myös hyökkäyksissä onnistuttiin. Toisessa erässä Yritys sortui lepsuiluun, minkä vuoksi myös eräpisteet olivat tasaisemmat. Lopputulokseen se ei kuitenkaan vaikuttanut, vaan Yritys vei ottelun suoraan kahdessa erässä.

Toinen kierros toi Yrityksen joukkueet vastapuolille. 2-joukkue aloitti erän terävästi ja erää mentiin tasatahdissa 13-13 lukemiin asti. Tämän jälkeen ykköset ottivat kuskin paikan ja veivät lopulta ensimmäisen erän lukemin 25-18. Toista erää jatkettiin siitä, mihin edellinen päättyi, ykkösjoukkueen dominoidessa. 2-joukkueen valmentajan antaessa arvokasta peliaikaa myös D-tytöistä avuksi tulleille pelaajille, ykköset takoivat taululle voittolukemat 25-7. 1-joukkueelle pientä noottia tulee liian suuresta virhemäärästä, erityisesti syöttöpaikalla.

Iltapäivän viimeisessä ottelussa Hämeenlinnaa vastaan ei joukkueelta nähty mitän häikäisevää, mutta peruspeli riitti kuitenkin selvähköön voittoon vastustajista. Turnauksessa näkyi vielä kauden alun jännitys ja yhteispelin puute. Virheitä tuli ajoittain vielä liikaa. Toki hienoja yksittäisiä suorituksiakin nähtiin ja tällä kertaa peruspelaamisen taso oli muita joukkueita korkeampi. Vielä on kuitenkin harjoitussalillakin tehtävää.

Yrityksen 2-joukkueen avausvastus oli Hämeenlinna. Ottelu oli kaikkiaan melko ailahteleva, kun ensimmäisessä erässä jännitettiin isoa kenttää ja vierasta vastustajaa Hämeenlinnan viedessä ensimmäisen erän. Toinen erä olikin jo aivan toisennäköistä peliä ja siitä palkkioksi tytöille erävoitto. Kolmas erä sai loistavan startin, sillä Helmin syöttöjen jälkeen tilanne oli 10-0. Tämänkin jälkeen vastustaja onnistui saamaan vain 2 pistettä, joten erä tyttöjen nimiin numeroin 15-3!

Päivän viimeinen koitos oli kotijoukkue Salpista vastaan. Toistamiseen päivän aikana oli edessä kolmas erä, kun tytöt veivät ensimmäisen ja Salpis toisen erän. Tässäkin ottelussa kolmas erä Yrityksen 2-joukkueen näytöstä, kun vastustajalla oli hieman vaikeuksia vastaanoton ja kenttäjärjestyksien kanssa. Yhteenvetona päivä oli todella onnistunut. Parannettavaa toki jäi, mutta kausi on vasta alussa!

Tulokset > >

 

AJANKOHTAISTA

  •  C-tyttöjen molemmat joukkueet matkaavat seuraavaan pooliturnaukseensa Kontiolahdelle lauantaina 17.11.
  • C- ja B-tyttöjen yhteiset fysiikkaharjoitukset Kausalan Kuntoutuksen tiloissa sunnuntaisin klo 12.00-13.30.