JäsenrekisteriMehiläinen - urheilunetti

C-TYTÖT

(-03-04 syntyneet)

AS42277

C1-tytöt kaudella 2017-18: Takana vas. Siiri Karjalainen, Erika Sauvala, Karoliina Mikonaho ja Emilia Haltia. Edessä vas. Meri Ojanen, Noora Rinne ja Amanda Mäkelä.

 

AS42286

C2-tytöt kaudella 2017-18: Takana vas. valm. Katja Backman, Enni Iita Peltola, Pihla Martikainen, Iida Luoma-aho, Viivi Ojala, Nea Ojala, Jenna Tapio, Enni Sauvala ja Nanna Miettinen. Edessä vas. Niina Hutri, Jenna Tuomainen, Joanna Puukka, Siiri Harjula ja Iina-Lotta Kuisma.

 

Harjoitukset

Maanantai klo 15.15-16.45

Keskiviikko klo 17.15-18.45

Perjantai klo 19.00-20.30 

 

Valmentajat:
Katja Backman
Suvi Karjalainen
Arto Ruuska (akatemiavalmentaja)

Yhteyshenkilöt:
C-03 (C1): Katja Backman, 040-5816033, katja.backman@gmail.com
C-04 (C2): Tuija Tuomainen, 040-1424554, tuija.tuomainen@kymp.net

 

Turnaukset

KEVÄT 2018

17.2.2018, Järvenpää (5. pooliturnaus, 2-sarja, Kausala 1 & Kausala 2)

Yrityksen C-tyttöjoukkueet pääsivät vihdoin jälleen mittaamaan tasonsa samassa poolissa sitten kauden alun tasoturnauksen. Turnaus aloitettiinkin heti kättelyssä Yritysten keskinäisellä ottelulla. Ensimmäistä erää hallitsi 2-joukkue, erityisesti hyvillä syötöillään, millä nujersi 1-joukkueen vastaanoton. Erälukemat 25-7 ovat karua kertomaa. Toisen erän alussa 1-joukkue haastoi kakkosia toden teolla. Tasaisen alun jälkeen 2-joukkue otti kuitenkin jälleen ohjat omiin käsiinsä ja karkasi suoraan 2-0 voittoon.

2-joukkue jatkoi heti perään ottelulla Salpista vastaan. Salpis aloitti erän paremmin ja Yritys joutui takaa-ajoasemiin. Tasoituksien jälkeen Salpis kuitenkin kuroi aina uuden etumatkan ja vei erän lopulta nimiinsä 25-20. Seuraavat kaksi erää olivat parasta Yritystä pitkään aikaan. Syöttöpeli kulki, helpot pallot toimitettiin huolellisesti passarille ja hyökkäypeli oli rohkeaa ja ennakkoluulotonta. Erälukemat 25-16 ja 15-8 kertovat Yrityksen hallinnasta.

Kahden ottelun tauon jälkeen 2-joukkue kohtasi Bluesin ja Mäntsälän yhdistelmajoukkueen. Pitkä pelitauko ei tehnyt joukkueelle hyvää. Peli oli ensimmäisessä erässä aneemista ja erän lopun taistelusta huolimatta erä vastustajalle. Toiseen erään joukkue sai hieman paremmin pelistä otetta vastustajan takerrellessa vastaanoton ja puolustusten kanssa. Yrityksen voittolukemissa 25-19 siirryttiin jälleen kolmanteen erään, johon Yritys sai loistoalun. 7-0 johto mureni kuitenkin omiin virheisiin ja tilanne olikin yhtäkkiä 7-8. Erän loppuun tuli vielä muutama helppo virhe ja BV/MU marssi otteluvoittoon.

2-joukkueen osalta turnaus oli kuitenkin pitkästä aikaa positiivissävytteinen. Turnauksen päätavoitteena oli rohkea pelaaminen virheitä pelkäämättä ja siinä onnistuttiin kohtuullisesti. Jatkossa joukkueen on keskityttävä enemmän hyvään valmistautumiseen ja peliasenteeseen, jotta oltaisiin valmiita taisteluun heti ottelun alussa.

Tulokset > >

 

28.1.2018, Vantaa (4. pooliturnaus, 2-sarja, Kausala 1)

Kausalan Yrityksen C1 joukkue lähti matkaan pienellä kokoonpanolla - vain kuudella pelaajalle sairastapausten vuoksi. Ensimmäinen peli meni joukkueelta opetellessa uusia kuvioita. Voittoon yltänyt Sibbo Vargarna oli kova vastus ja he veivät ottelun ansaitusti lukemin 2-0. 

Toisessa ottelussa VanLen White-joukkuetta vastaan Yrityksen tytöt loistivat ja ilo näkyi kentällä. Peli oli hyvää ja oli ilo nähdä kaikkien pelaavan rohkeaa peliä. Yritys vei pelin 2-0. 

Kolmannen pelin alku Blues Volleyn ja Mäntsälän Urheilijoiden yhdistelmäjoukkuetta vastaan ei ollut lupaava. Ensimmäisen erän tappion jälkeen joukkue kuitenkin tsemppasi itsensä 2-1 voittoon.

Tulokset > > 

 

27.1.2018, Hamina (4. pooliturnaus, 2-sarja, Kausala 2)

C-tyttöjen 2-joukkueen kevätkausi starttasi Haminassa. Joukkueella oli mahdollisuus joulutauolta palattuaan parantaa peliään syyskauden lopun heikomman jakson jälkeen. Alku ei kuitenkaan luvannut hyvää. Aiemmilta kausilta tuttu Haminan Arsi vei Yritystä kuin pässiä narussa vieden ottelun suoraan kahdessa erässä. Oma syöttöpeli oli heikkoa, eikä kunnollisiin vastahyökkäyksiinkään päästy kuin harvakseltaan. Taistelutahtoa jäätiin kaipaamaan.

Toisessa ottelussa kauden alun tasooturnauksessa kohdattu ja voitettu Valkealan Kajo aloitti pelin pirteämmin ja vei ensimmäisen erän. Toistakin mentiin Kajon komennossa, kunnes Siirin syöttövuorolla Yritys sai otetta pelistään. Hyvän pisteputken myötä alkoi myös kauan kaivattu taistelutahto nostaa päätään ja pisteitä taisteltiin viimeiseen asti. Hyvä erän loppu vei pelin kolmanteen erään, mitä edettiin tasaisesti aina puoltenvaihtoon asti. Lopussa Yritys oli vahvempi ja voittoputki avattu.

Kolmannessa ottelussa kohdattiin kaksi voittoa jo napsinut tuntemattomampi Karkkilan Pojat. Molemmat erät olivat todella tasaisia ja peruspelaamisen taso kohtuullisen hyvällä tasolla. Erien lopuilla KaPo oli kuitenkin terävämpi ja vei ottelun suoraan kahdessa erässä.

Pelien mennessä ristiin, jäi Yritys lopulta lohkon viimeiseksi, mikä tarkoittaa jälleen pudotusta alempaan pooliin. Kaiken kaikkiaan vastaanottopeliin voi olla suhteellisen tyytyväinen. Siihen joukkueen peli ei kaatunut. Valmentaja jäi kaipaamaan joukkueelta kovempaa taistelutahtoa ja lyhyelle joukkueelle ominaista uhrautuvaa puolustuspelaamista, mitä tällä kertaa nähtiin vain hetkittäin. Myös syöttöpeliin ja parempien hyökkäyspaikkojen rakentamiseen on jatkossa satsattava. Treenit jatkuvat!

Tulokset > >

 

SYKSY 2017

16.12.2017, Utti (3.pooliturnaus, 2-sarja, Kausala 1)

Yrityksen C2-joukkue suuntasi Uttiin pelaamaan vuoden viimeistä pooliturnaustaan. Vastaansa joukkue sai kolmen koplan Kajo, Salpis ja Blues Volley/Mäntsälän Urheilijat. Tyttöjen otteet olivat nousujohteisia tahmeasta alusta huolimatta. Ensimmäisen ottelun vei Kajo suoraan erin 2-0, Yritys voitti kuitenkin aiemmissa turnauksessa hankalaksi vastustajaksi osoittautuneen Salpiksen 2-1 ja hävisi harmittavasti viimeisen pelin Blues Volleylle 1-2. 

D-tyttöjoukkueesta olivat apuna Kerttu Ikonen ja Helmi Karjalainen, jotka pääsivät näyttämään taitojaan kuusikkokentällisellä ja onnistuivat siinä hyvin.

Tulokset > >

 

16.12.2017, Vampula (3.pooliturnaus 1-sarja, Kausala 2)

C-tyttöjen 2-joukkue matkasi syyskauden viimeiseen turnaukseen Vampulaan. Odotuksissa oli tasainen turnaus, josta tavoitteena nousu ylempään pooliin tai vähintäänkin säilyminen nykyisellä tasolla. Turnauksesta muodustui kuitenkin kivinen, eikä otteet vastanneet tyttöjen todellista osaamista missään vaiheessa.

Ensimmäisessa ottelussa vastaan asettunut Salon Viestin Blue vei ensimmäistä erää mielin määrin. Yrityksen ilme oli aneeminen, liekö johtunut jännityksestä vai mistä? Toinen erä kulki tasatahdissa ja Yrityksen erävoiton pelasti Joanna hyvällä syöttöputkellaan erän loppupuolella. Kolmattakkin tytöt johtivat alkumetreillä. Lopussa tapahtunut sulaminen vastaanotossa antoi avaimet Viestille, joka ne myös käytti. Tuloksena siis avaustappio 1-2.

Toisessa ottelussa kotijoukkue Vampulan Urheilijoita vastaan aloitus oli tasainen. Omilla virheillä kuitenkin annettiin vastustajalle liikaa pisteitä, joka karkasikin erän lopulla saavuttamattomiin. Toista erää voidaankin sitten kutsua ainoastaan katastrofiksi. Ainoa positiivinen asia oli erän lopun nousu juuri ja juuri kaksinumeroisille lukemille.

Päivän viimeiseen otteluun Someron Palloa vastaan joukkue keräsi itsensä ja alkoi pelata yhtenäisemmin vaihtopenkkiä myöten. Tässä ottelussa nähtiinkin ehkä hetkittäin päivän ehjintä peliä. Ensimmäinen erä karkasi vastustajalle yhden mustan hetken myötä. Toisessa erässä SoPa oli jo karussa, kunnes Yritys nousi omalla puolustuspelaamisellaan ja vastustajan virhesumalla kaunistelemaan lukemat kohtuullisiksi.

Tuloksena päivästä siis kolme tappiota ja putoaminen 2-sarjaan. Turnauksessa nähdyt otteet jättävät valmentajankin miettimään, onko kenties harjoituksissa tehty vääriä asioita vai oltiinko jo joululoman tarpeessa. Totuus on kuitenkin se, että tytöt pystyvät paljon parempaan.

Tulokset > >

 

25.11.2017, Eura (2.pooliturnaus, 1-sarja, Kausala 2)

C-tyttöjen 2-joukkue matkasi kauden toiseen pooliturnaukseen Euraan. Matka alkoi jo aikaisin aamulla, ja tiedossa oli jo etukäteen, että kovia pelejä on tiedossa. Jännitystä valmentajalle aiheutti myös pelaajien terveystilanne, kun useampi pelaaja oli kärsinyt flunssaoireista vielä edellisellä viikolla.

Aamun avauksessa vastassa oli viime kauden lopusta tuttu Someron Pallo -04. Tiedossa oli, että vastustaja on pelitaidoiltaan tasavertainen, mikä näkyi kyllä myös peli-ilmeessä. Molempien otteet olivat hermostuneita ja virheiden sävyttämiä. Ensimmäistä erää edettiin tasaisesti lähestulkoon vaihtopallotahdissa. Erän lopun Yritys kuitenkin hoiti SoPan virheiden avustuksella. Toinen erä päättyi samoin lukemin SoPalle ja edessä oli kolmas erä. Siinä Yritys oli alusta asti jäljessä, eikä saanut peliään oikein missään vaiheessa kasaan. Erä SoPalle 15-9 ja samalla koko ottelu.

Päivän kahdessa viimeisessä ottelussa vastus koveni huomattavasti. Raision Loimu ja Euran Raiku olivat vielä selvästi parempia pelin kaikilla osa-alueilla. Vaikka pisteissä päästiin juuri ja juuri kaksinumeroisille lukemille joka erässä, voi tyttöjen pelistä löytää myös paljon hyvää. Puolustuspeli oli uhrautuvaa ja omat pisteet tehtiin pääasiassa omilla onnistuneilla suorituksilla, eikä vain vastustajan virheillä. Pitkät pallorallit päättyivät kuitenkin useammin vastustajien kokeneemmille ja kookkaammille pelaajille. Myös Yrityksen syöttöpeli toimi koko päivän mainiosti. Helppojen pallojen muutaminen hyviksi hyökkäyspaikoiksi on vielä ajoittain haasteellista ja hellpoja virheitä tulee liikaa, mutta se annettakoon vielä anteeksi.

Ensi turnaukseen palataan poolia alemmas, mutta tavoitteena on taas sieltä nousta kohti entistä kovempia otteluista ja vastuksia.

Tulokset > >

 

25.11.2017, Hamina (2.pooliturnaus, 2-sarja, Kausala 1)

Tulokset > >

 

4.11.2017, Leppävirta (1.pooliturnaus, 1-sarja, Kausala 2)

2-joukkue pääsi kunnolla matkustamisen makuun heti kauden toisessa turnauksessa, kun pikkubussit starttasivat kohti Leppävirtaa heti aamutuimaan. Pientä unisuutta oli vielä havaittavissa ensimmäisessä ottelussa Petäjäveden Petäjäisiä vastaan. Alun vastaanottovaikeuksien jälkeen Yritys alkoi saada otetta pelistä. Vaikka erät päättyivätkin kohtuutasaisiin lukemiin, oli Yritys pääasiassa kuskin paikalla vieden ottelun suoraan kahdessa erässä.

Toiseen otteluun vastus koveni, kun verkon toiselle puolelle asteli kotijoukkue Leppävirran Viri. Ensimmäisen erän alussa koettiin jälleen hieman heikompi hetki. Yritys tuli kuitenkin rinnalle ja ehti loppumetreillä ohikin. Erävoitto lukemissa 25-23. Toinen erä oli ehkä päivän heikoin. Oma peli ei lähtenyt käyntiin missään vaiheessa ja iso osa omista pisteistä saatiin vastustajan syöttövirheillä. Kolmannessa erässä Yritys otti kuitenkin kuskin paikan ja turnausken toisen ottelunsa lukemin 2-1.

Päivän viimeisestä ottelusta Yritys tarvitsi vähintään yhden erän varmistaakseen nousun ylempään pooliin. Ensimmäisessä erässä pelaajat antoivat väsymyksen ottaa vallan, eikä taistelutahtoa nähty kuin vasta erän lopulla. Joukkue pääsu kahden pisteen päähän, mutta Ajo vei lopulta erän. Toiseen erään löytyi kaivattua voitontahtoa. Yritys karkasi jo erän alussa Pihlan hyvän syöttövuoron ansiosta. Hyvin sijoitetut syötöt tukkivat Ajon hyökkäyspelin täysin, mikä antoi avaimet Yritykselle. Erä selkeästi Yritykselle 25-16. Kolmas erä alkoi tasaisena, kunnes syöttövuoroon astellut YP-Jenna sai vastustajan vastaanoton totaalisesti rikki. Edelleen ansiona hyvin sijoitettu aloitus. Kolmas otteluvoitto oli tosiasia kolmannen erän lukemissa 15-6.

Turnauksesta jäi käteen paljon hyvää. Vaikka peli vielä aaltoilee ja ailahtelee, nähtiin laajalla rintamalla hyviä suorituksia niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Kovempien vastusten myötä oppia tuli myös pelin taktisemmasta puolesta. Tästä on hyvä jatkaa taas kovempiin koitoksiin!

Tulokset > >

 

4.11.2017, Kausala (1.pooliturnaus, 2-sarja, Kausala 1)

Kausalan Yrityksen C- tyttöjen 1-joukkue aloitti kotiturnauksensa Haminan Arsin 2-joukkuetta vastaan. Ensimmäisen erän selvistä voittolukemista huolimatta tyttöjen otteissa oli vielä paljon hakemista ja omia virheitä tuli liikaa. Ottelun kuluessa tytöt alkoivat kuitenkin ymmärtää helpon pallon noston tärkeyttä, mikä antoi paremmat avaimet myös tuleviin peleihin.

Toisessa ottelussa Espoo Lentiksen 2-joukkuetta vastaan tytöt pelasivat jo huomattavasti rohkeammin, ja ajoitukset hyökkäyksissä alkoivat osua kohdalleen. Myös peli-iloa alkoi näkyä kentällä. Etenkin keskitorjujien ja passarin yhteistyö alkoi sujua. Passipelikin oli monipuolisempaa, kun nostot olivat hyviä.

Kolmas peli Lauritsalan Kisaa vastaan oli päivän parasta. Ote oli pääosin rauhallinen ja peli-ilo säilyi koko pelin läpi. Onnistuneita suorituksia tuli paljon ja se näkyi myös tuloksessa.

Kolmen voiton myötä tytöt nousevat poolia ylemmäs, ja pääsevät jälleen hieman kovempien vastustajien kimppuun seuraavassa turnauksessa. Toivottavastu tyttöjen harjoitusmotivaatio paranee entisestään, sillä se kasvattaisi niin joukkuehenkeä kuin pelin ymmärtämistä.

Tulokset > >

 

7.10.2017, Kausala (Tasoturnaus, Kausala 1 & Kausala 2)

Yrityksen C-tytöt aloittivat kautensa tasoturnauksella kotisalissaan. 1-joukkueen kauden alku oli haasteiden sävyttämää, kun seitsemästä pelaajasta kolme oli ollut koko viikon flunssaisena. Tästä syystä joukkueeseen pyydettiin liberoavuksi yli-ikäisenä B-tyttöjen Aino ja alaikäisinä D-tytöt Sini ja Mimmi.

Heti aamun avauksena nähtiin kotijoukkueiden kohtaaminen. Ensimmäinen erä oli 2-joukkueen täydellistä hallintaa. Ykkösten peli oli virheiden sävyttämää ja joukkue joutui turhan usein vain toimittelemaan palloa verkon yli. 2-joukkueen hyökkäyspeli toimi helpon pallon noston jälkeen hienosti ja erälukemat 25-7 ovat karut. Toiseen erään tilanne tasoittui huomattavasti 1-joukkueen parantaessa peliään. Aivan erävoittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt, vaan 2-joukkue vei ottelun suoraan kahdessä erässä. 1-joukkue jatkoi ottelulla Valkealan Kajoa vastaan. Parantunut peli näkyi myös numeroissa. Voiton avaimiakin tytöille tarjottiin, mutta virheet kriittisissä paikoissa tarkoittivat puhdasta voittoa Kajolle. Päivän viimeisessä alkoi turnauksen rasitukset erityisesti joukkueen toipilaissa jo näkyä. Ottelussa Salpista vastaan joukkue kuitenkin pääsi myös lähimmäs voittoa. Tiukassa kolmen erän kamppailussa Salpis vei ensimmäisen ja Yritys toisen samoin lukemin. Kolmannessa erässä Salpis vei pidemmän korren lukemissa 15-10 ja Yrityksen 1-joukkueen voittojen metsästys jatkuu seuraavassa turnauksessa.

1-joukkueen valmentaja Suvi tuskaili päivän mittaan hieman taisteluhaluttoman joukkueen kanssa. Toki tähän varmasti vaikutti joukkueen sairastelukierre. Lisätreenin myötä toivottavasti myös yhteispeli saadaan yhtenäisemmäksi ja virhemääriä karsittua.

2-joukkue jatkoi Yritysten kohtaamisen jälkeen Salpista vastaan. Ottelu ei tasollisesti noussut kovinkaan korkeaksi. Yritys sortui vastustajan pallotteluun. Erälukemissa ero muodostui kuitenkin selväksi, kun vastustaja sai molemmissa erissä kasaan 14 pistettä. Päivän viimeinen ottelu oli myös päivän kovin.  Yritys hallitsi alun hankaluuksien jälkeen ensimmäistä vieden sen lukemin 25-19. Toisen erän alku puolestaan oli virheiden sävyttämää. Kohtuullisesta vastaanotosta huolimatta joukkue ei päässyt hyviin hyökkäyspaikkoihin ja Kajo meni menojaan. Iidan syöttövuoro erän lopussa toi joukkueen jo lähelle, mutta loppuun asti sekään ei riittänyt. Kolmannessa erässä Yritys kuitenkin meni menojaan, eikä voittajasta lopulta jäänyt epäselvyyttä.

Tasollisesti turnauksen otteet eivät nousseet harjoitusturnauksen tasolle. Liekö kauden ensimmäinen virallinen turnaus kotisalissa kuitenkin tuonut mukanaan ylimääräistä jännitystä. Seuraavassa pooliturnauksessa vastustajat kovenee huomattavasti, ja päästään entistä paremmin kehittämään myös omaa peliä.

Tulokset >

 

AJANKOHTAISTA

  •  C-tyttöjen seuraavan poolikierroksen turnaukset pelataan 16.12. Utissa (1-joukkue) ja Vampulassa (2-joukkue).