JäsenrekisteriMehiläinen - urheilunetti

(-02-03 syntyneet)

B tytoet2

B-tytöt kaudella 2018-19: Vas. Melike Köse, valmentaja Katja Backman, Amanda Mäkelä, Katja Mäkelä, Noora Rinne, Anna Ikonen, Erika Sauvala, Meri Ojanen ja Siiri Karjalainen. Kuvasta puuttuu Minea Sosunoff.

 

HARJOITUKSET

Maanantai klo 15.45-17.15

Keskiviikko klo 17.15-19.15

Perjantai klo 19.00-20.30 (+ Esitreenit klo 18.15-19.00)

 

Valmentajat:
Katja Backman, 040-5816033, katja.backman@gmail.com
Arto Ruuska (esiakatemia)

 

TURNAUKSET

KEVÄT 2019

23.3.2019, Joensuu (Välierävaihe)

Yrityksen B-tytöt matkustivat turnaukseensa Joensuuhun tällä kertaa mukavasti junalla. Puoliltapäivin alkanut turnaus oli joukkueelta ailahteleva, mutta tuloksellisesti onnistunut. Päivän ensimmäisessä ottelussa kaatui Lauritsalan Kisa selvin numeroin. Voittoon tarvittiin vain rutiinisuoritus.

Toiseen otteluun vastus koveni, kun verkon toiselle puolelle asteli kotijoukkue Joen Juju. Yrityksen kahdeksikko lähti otteluun hieman erilaisella ryhmityksellä, kun liberoa ei peliin päätetty nimetä ollenkaan. Tämä tiesi takakenttäaikaa myös keskitorjujille. Juju aloitti ensimmäisen erän vahvasti ja jatkoi samaa virheetöntä rataa lähes erän loppuun asti. Yritys pääsi erän lopulla hieman jyvälle ja tuli jo lähelle, mutta Juju vei erän lopulta 25-22. Toista erää hallitsi Yritys joensuulaisten hengittäessä niskaan. Tasainen erä päättyi nyt Yritykselle ja edessä oli kolmas erä. Siinä Yritys jatkoi vahvoja esityksiään vieden erän ja samalla koko ottelun lukemissa 15-9.

Turnauksen viimeinen ottelu Kiteen Urheilijoita vastaan ei noussut klassikoksi. Se oli kahden väsyneen joukkueen virheiden sävyttämää taistelua, minkä Yritys hoiti paremmalla peruspelillään nimiinsä suoraan kahdessa erässä.

Turnausvoiton myötä joukkue pelaa huhtikuun puolivälissä SM-sarjan sijoista 69-76. Hieman parempaankin olisi ollut rahkeita, mutta tähän on tyytyminen.

Tulokset > >

 

10.3.2019, Lahti (Aluemestaruussarja, sijat 11-14)

Yrityksen B-tyttöjen vaihderikas kausi tiesi eteläisen alueen finaaliturnauksissa pudotusta pelaamaan sijoista 11-14. Samaan aikaan sijoista 1-6 taisteli joukkueita, jotka Yrityskin oli tällä kaudella kohdannut ja voittanut. Joukkue lähti turnaukseen tavoitteenaan turnausvoitto ja onnistunut oma pelaaminen.

Aamun avauksessa vastustajaksi asettui emäntäseura Kimmo Volley. Yritys hallitsi ensimmäistä erää Kimmon taistellessa peesipaikalla. Myös toinen erä oli lopulta Yrityksen heiniä, vaikka erän alku olikin joukkueelle virheiden sävyttämä. Tuloksena kuitenkin kohtuullisen selkeä 2-0 voitto.

Toisessa ottelussa PuMa Volleyn 2-joukkuetta vastaan voittajasta ei ollut epäselvyyttä. PuMan eräpisteet 11 ja 10 kertovat oikeastaan kaiken joukkueiden tasoerosta. Ottelun hauskimmasta hetkestä vastasi ehdottomasti passarina pelannut Siiri, joka ensimmäisen erän eräpallotilanteessa passatessaan ei vaihtoehtojen runsauden vuoksi ehtinyt päättää, kenelle passata ja päätti sen sijaan ottaa pallon kopiksi. Erätauolla pidetty sääntöjen kertaus kuitenkin tuotti tulosta ja joukkue toteutti annetun tavoitteen antaa vastustajalle enintään kymmenen pistettä.

Kolmas ottelu Espoo Lentistä vastaa sujui toista ottelua mukaillen. Yrityksen syöttötyöskentely onnistui edelleen hienosti hajottamaan vastustajan peliä ja helpoista toimituksista joukkue pääsi hyökkäämään sydämensä kyllyydestä. Lukemat 25-8, 25-13 kirjattiin nopealla aikataululla ja samalla varmistui myös turnausvoitto ja 11. sija.

Yritys oli ehkä tasollisesti hieman väärässä sijoitusturnauksessa. Joukkue jaksoi silti keskittyä omaan tekemiseensä jokaisessa ottelussa, vaikka vastustajan peliin mukaan meneminen olisi ollut helppoa. 

Tulokset > >

 

2.2.2019, Espoo (5. Pooliturnaus)

Yrityksen B-tytöt matkasivat 5. kierroksen pooliturnaukseen Espooseen. Putoaminen F-pooliin edellisen turnauksen jälkeen tiesi sitä, että vastustajien tasokaan ei vastannut aiempien turnausten tasoa. Se tiesi myös sitä, että lohkon kärkipaikan saavuttaminen ja nousu takaisin ylempiin pooleihin oli joukkueen ainoa tavoite.

Päivän avainsana oli virheettömyys. Ensimmäinen ottelu etukäteen kovinta vastusta, VanLe Whitea, vastaan alkoi hieman töksähdellen, mutta erän edetessä oma peli parani ja virhemäärä laski. Tämä näkyi myös tulostaululla, kun kahden erän jälkeen vastustajan sarakkeessa oli 19 ja 13 pistettä. Toisessa ottelussa Lauritsalan Kisaa vastaan sama tahti jatkui ja voittolukemat kirjattiin Yritykselle 25-14, 25-11.

Päivän ainoa notkahdus koettiin ottelussa PuMaa vastaan ja sen toisessa erässä, kun PuMa ahdisteli Yritystä aivan erän loppumetreille asti. Tämä oli myös päivän ainoa erä, missä vastustaja sai kasaan 20 pistettä ja Yrityksen valmentaja Katja joutui turvautumaan pelaajavaihtoon. Aikalisiä ei kuitenkaan koko päivänä tarvinnut käyttää, sillä päivän viimeinen ottelu Espoo Lentistä vastaan kulki tutuin sävelin Yrityksen komennossa ja päättyi selviin 2-0 voittolukemiin.

Yritys hoiti päivän rutiinilla. Suuria ylisuorittamisia ei tänään turnausvoittoon tarvittu. Oma virhemäärä pysyi suhteellisen pienenä ja syöttöpeli kulki mallikkaasti. Kaikki mukana olleet pelaajat saivat tänään nauttia omista syöttöputkistaan. Seuraavalla kierroksella vastus jälleen kovenee, mikä vaatii joukkueelta myös kovempaa tahtotasoa ja taistelutahtoa.

 

Tulokset > > 

 

12.1.2019, Perttula (4. Pooliturnaus, lohko F)

Kevätkausi starttasi Vantaan Lentopallon järjestämässä turnauksessa Perttulassa. Flunssa-aallon jyllätessä Yritys oli matkassa hieman vajaalla miehityksellä ja parilla C-tyttövahvistuksella.

Aamupäivä aloitettiin ottelussa Haminan Arsia vastaan. Ensimmäinen erä alkoi isolla määrällä omia virheita ja Arsi karkasi jo 20-10 johtoon. Aikalisien jälkeen Yritys jätti virheiden teon Arsille ja tasoitti tilanteessa 22-22. Joukkue pääsi jo eräpallotilanteeseenkin, mutta syöttövirheen myötä Arsi sai mahdollisuutensa ja käytti sen syöttämällä kaksi ääsäsyöttöä. Toinen erä oli alun lievän haparoinnin jälkeen Yrityksen heiniä. Erän puoliväliin mennessä hankittu johto kesti selkeänä erän loppuun asti ja edessä oli kolmas erä. Ratkaisuerä noudatteli pitkälti toisen erän kaavaa ja oli Yrityksen hallinnassa. Helpot palautukset nousivat hienosti passarille ja niistä nautti hyökkäjät tasapuolisesti. Makea avausvoitto oli plakkarissa.

Otteluohjelma ei tällä kertaa palvellut Yritystä parhaimmalla mahdollisella tavalla, sillä seuraava ottelu alkoi lyhyen huokaustauon jälkeen heti edellisen kolmieräisen perään. Tämä näkyi valitettavasti myös pelaajissa, jotka olivat toki ymmärrettävästi väsyneitä, mutta aneemisuutta ja antautumista se ei selittänyt. Verkon toisella puolella pelannut Blues Volley pääsi nauttimaan murskavoitosta Yrityksen pyristellessä erissä 17 ja 10 pisteeseen. Tyttölentopallossa tilanteet muuttuvat nopeasti. Aiemmin kaudella hieno voitto BV:sta oli muisto vain.

Hankala otteluohjelma jatkui päivän loppuun asti. Seuraavaksi oli vuorossa kahden ottelun pitkä tauko, jonka jälkeen päivän viimeinen ottelu VanLea vastaan. Ensimmäinen erä oli Yrityksen näytöstä. Yrityksen syöttö hajotti vastustajan vastaanoton ja myös hyökkäyspeli kulki mainiosti. Toisen erän alkuun tärkein muistutus oli laittaa takin napit kiinni, sillä vastustaja tuskin pelaisi toista yhtä heikkoa erää. Näin ei kuitenkaan tehty ja osat vaihtuivat tasaisemmista pisteistä huolimatta toisinpäin. Kolmas erä alkoi jälleen hyvin. VanLe tuli vielä lähelle, mutta ei päässyt ohi ja Yritys tuuletteli päivän toista voittoaan.

Ottelut menivät jälleen, niin ristiin, että kolme joukkuetta olivat sarjataulukossa tasapisteissä. Yrityksen eräsuhde oli kolmieräisistä väännöistä johtuen kaikista heikoin, mikä tiesi valitettavaa putoamista alempaan pooliin. Turnaus oli Yrityksen osalta jälleen kaksijakoinen. Onnistumisten hetkillä joukkue on pitelemätön, mutta virhesumat lamaannuttavat joukkueen täysin. Erityismaininta keskari-Katjalle, joka hyökkäystehoillaan piti Yritystä pystyssä verkkokierroksillaan.

Tulokset > >

 

SYKSY 2018

1.12.2018, Sipoo (3. Pooliturnaus, lohko E)-

Yrityksen B-tytöt päättivät syyskauden turnauksessa Sipoossa. Yhdellä kentällä pelattu turnaus venyi lähes maksimimittaansa, kun vain yksi päivän otteluista päättyi kahdessa erässä. Yrityksellä oli täydet mahdollisuudet napata turnauksesta mukaansa kolme voittoa, mutta lopulta matkaan tarttuikin kolme karvasta tappiota.

Yritys aloitti PuMaa vastaan. Ensimmäinen erä oli Puman hallintaa, mutta toisessa Yritys onnistui horjuttamaan vastustajan vastaanottoa ja vei erän nimiinsä. Kolmas erä alkoi PuMan komennossa ja Yritys pääsi peliin mukaan liian myöhään ja loppukiri jäi vajaaksi. Loppulukemat 1-2.

Tauon jälkeen kotijoukkue Sibbo Vargarna aloitti ottelun ensimmäinen erän vahvasti. Yritys tasoitti lukemissa 16-16 ja eteni tiukkojen vaiheiden jälkeen erävoittoon 26-24. Toisessa erässä SV ei päästänyt Yritystä peliin mukaan oikein missään vaiheessa. Peli oli selvä melko nopeasti, vaikka Yritys hieman vielä lukemia erän lopulla kaunistelikin. Yrityksen vaisut otteet jatkuivat vielä kolmannessakin erässä ja kotijoukkue vei voiton erin 2-1.

Päivän viimeisen ottelun kaava oli pitkälti kahden edellisen kaltainen. Tällä kertaa VanLe vei ensimmäinen erän ja Yritys toisen. Kolmanteen erään Yritys jälleen hyytyi, eikä voittotiliä saatu auki viimeisessäkään ottelussa.

Kaiken kaikkiaan päivän aikana nähdyt otteet olivat varsin ailahtelevaisia. Hetkittäin nähtiin hienoja yksittäisiä suorituksia, mutta myös varsin paljon niitä heikompia hetkiä, joista joukkue ei tuntunut tänään kovin helposti pääsevän yli. Taistelutahtoa joukkue kaipaa lisää, erityisesti niihin synkempiin hetkiin. Joukkue ottaa nyt jälleen vauhtia poikia alempaa ja aloittaa ensi vuoden ja kevätkauden parempien otteiden toivossa.

Tulokset > >

 

10.11.2018, Kausala (2. Pooliturnaus, lohko F)

Yrityksen B-tytöt lähtivät toiseen pooliturnaukseensa taistelemaan lohkon ykkösijasta ja noususta takaisin ylempään pooliin. Päivän ensimmäinen vastus oli Haminan Arsi. Ilmassa oli hieman ylimääräistä jännitystä, kun tälle kaudelle Yritykseen siirtyneet Katja ja Minea kohtasivat entiset joukkuekaverinsa verkon toisella puolella. Ottelun molemmat erät alkoivat tasaisina. Yritys onnistui kuitenkin erityisesti syöttöpaikalla, mikä tuotti vaikeuksia Arsin vastaanotto- ja hyökkäyspeliin. Perussuoritus muilla pelin osa-alueilla riitti otteluvoittoon suoraan kahdessa erässä. Parannusta valmentaja toivoi etenkin helppojen pallojen nostoihin.

Myös toisessa ottelussa Yritykselle riitti voittoon rutiinisuoritus Espoo Lentiksen 2-joukkuetta vastaan. Eräpisteet 25-14, 25-17 kertovat Yrityksen hallinnasta. Ero olisi voinut toki olla suurempikin, jos kotijoukkue olisi pelannut sata lasissa!

Illan viimeisessä ottelussa vastaan asettui viime turnauksesta tuttu Blues Volley. Ottelun panokset oli tiedossa alusta alkaen. Voittajalle lohkovoitto ja nousu ylempään pooliin. Tämäkään seikka ei kuitenkaan tuntunut herättävän Yrityksettäriä, vaan Blues takoi pisteitä niin hyökkäyksillään, kuin Yrityksen omilla virheillä. Tilanteessa 11-18 otettu aikalisä herätti hieman joukkuetta ja Minean syöttövuorolla noustiin jo tasoihin 18-18. Erän lopulla Blues onnistui kuitenkin erityisesti 4-paikalta ja vei erävoiton. Toinen erä oli kahden tasaisen joukkueen tasaista taistelua. Tällä kertaa Yritys oli erän lopulla terävämpi ja nappasi tarvittavat pari pistettä vieden ottelun ratkaisevaan kolmanteen erään. Siinä nähtiinkin päivän parasta Yritystä, kun joukkue otti erän haltuunsa heti alkuhetkistä. C-tytöistä apuun tullut Jenna teki erän lopulla vielä komean syöttöputken, mikä viimeistään mursi Bluesin taistelutahdon. Yrityksen voittotuuletukset nähtiin lukemissa 15-7.

Joukkueessa on paljon potentiaalia, kunhan tänään piilossa ollutta taistelutahtoa nähtäisiin jatkossa jokaisessa pelissä, eikä ainoastaan silloin, kun sitä tiukoissa otteluissa vaaditaan. Hiljalleen pelaajat tulevat toisilleen tutummiksi, joten toivottavasti tämä vaikuttaa myös joukkueen yhteiseen motivaatioon!

Tulokset > >

 

13.10.2018, Vantaa (1. Pooliturnaus, lohko E)

Yrityksen B-tytöt aloittivat ensimmäisen kierroksen pooliturnauksensa, syyslomien painaessa päälle, jo perjantai-iltana, kun Espoo Lentis saapui Kausalaan pelaamaan keskinäisen ottelun. Yritys ei tuntunut pääsevän pelirytmiin oikein missään vaiheessa. Suurimmat vaikeudet joukkue koki vastaanotossa, missä annettiin liikaa suoria pisteitä vastustajalle tai jouduttiin toimittamaan palloa helppona toiselle puolelle. Espoo vei ottelun suoraan kahdessa erässä 25-18, 25-12.

Lauantaina joukkue matkasi sitten viralliselle turnauspaikalle Vantaalle. Ensimmäisessä ottelussa VanLe käytti kotisalinsa pitkän salin hyväkseen syöttöpaikalla ja Yritys oli jälleen ajoittain vaikeuksissa vastaanotossa.Joukkue sinnitteli vaikeuksista huolimatta lähietäisuudellä molemmissa erissä, mutta erävoittoihin asti suoritus ei aivan riittänyt. Otteet olivat kuitenkin edelliseen päivään verrattuna jo lupaavia.

Päivän viimeisessä ottelussa Blues Volleyta vastaan ensimmäinen erä oli tasaisen. Erän lopulla Yritys nousi kuitenkin tilanteesta 22-22 erävoittoon lukemissa 25-23. Toinen erä alkoi Bluesin komennossa ja pahimmillaan tilanne oli jo 3-9. Yritys nousi kuitenkin rinnalle ja ohi Katjan hyvillä keskihyökkäyksillä ja Anna upealla syöttöputkella, eikä tämän jälkeen enää johdostaan luopunut. Erän loppu oli Yrityksen hallintaa ja erävoitto kirjattiin lukemissa 25-16.

Yritys päätyi lopulta Espoon ja Bluesin kanssa tasapisteisiin VanLen voittaessa lohkon puhtaalla pelillä. Eräsuhteiden ja -pisteiden laskun jälkeen Yritys putosi niukasti lohkon kolmanneksi ja ottaa ensi kierroksella vauhtia F-poolista. Tyttöjen yhteispeli paranee harjoitusten ja pelien myötä varmasti. Keskihyökkäys on ehdottomasti yksi joukkueen vahvuus, kunhan vastaanottotyöskentely saadaan parempaan kuosiin.

Tulokset > >

 

29.9.2018, Kausala (Tasoturnaus)

B-tyttöjoukkueen kausi starttasi lauantaina kotiturnauksella, kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Aamun avauksessa vastaan asettui Valkealan Kajo. Tasaisen alun jälkeen Kajo otti ohjat. Yritys taisteli vielä lähelle, mutta ei kuitenkaan erävoittoon asti. Toiseen erään Yritys paransi peliään jokaisella osa-alueella ja se riittikin erävoittoon. Kolmas erä alkoi Yrityksen osalta vahvalla syöttötyöskentelyllä ja tilanne oli yhtäkkiä jo 7-1. Erän loppu oli tasaisempi, mutta riitti hienoon avausvoittoon rakkaasta naapuriseurasta.

Toisessa ottelussa verkon toiselle puolelle asteli uuden nimen saanut Hämeenlinnan Lentopallokerho. Ensimmäinen erä oli hämeenlinnalaisten hallintaa ja lukemat rumimmillaan jo 2-18. Yritys sai omasta pelistään parempaa otetta erän lopulla, mutta Hämeenlinna vei silti erän selkeästi nimiinsä 25-11. Yritys hallitsi toisen erän alkua ja piti johtoa pitkään. Hämeenlinnan tasoitus nähtiin lukemissa 18-18. Vastustajien loppuerä oli Yritystä vahvempi ja näin ollen ottelun tappiolukemat nähtiin tilanteessa 22-25.

Päivän viimeinen ottelu oli jo harjoitusturnauksessa kohdattua Kimmo Volleyta vastaan. Erä kulki tasaisena Kimmon hienoisessa johdossa aina erän loppuun asti. Yritys luovutti erävoiton Kimmolle omilla virheillään, erityisesti lukuisten syöttövirheiden takia. Toiseen erään Yritys paransi syöttöään ja peli vapautui muillakin osa-alueilla. Selkeä erävoitto 25-17 tiesi toistamiseen siirtymistä kolmanteen ja ratkaisevaan erään. Huipputasaisena vellonut erä päättyi lopulta Yrityksen niukkaan 17-15 voittoon, mikä tiesi lopulta sijoittumista lohkon toiselle sijalle.

Kiitokset turnasvalmentajana toimineelle Riikalle ja apuna olleelle Jennalle päävalmentajan paikkaamisesta! Joukkueen osalta turnauksessa nähtiin jo paljon positiivisia suorituksia ja kaksi hienoa taisteluvoittoa. Jatkossa joukkueen yhteispelin parantuessa pystyy joukkue varmasti vielä parantamaan jokaisella pelin osa-alueella. Palaamme siis treenisalille ja jatkoa saadaan jo parin viikon päästä ensimmäisessä pooliturnauksessa.

Tulokset > >

 

AJANKOHTAISTA

  • B-tyttöjen seuraava turnaus pelataan kotisalissa lauantaina 10.11. klo 15.00 alkaen.
  • C- ja B-tyttöjen yhteiset fysiikkaharjoitukset Kausalan Kuntoutuksen tiloissa sunnuntaisin klo 12.00-13.30.