JäsenrekisteriMehiläinen - urheilunetti

(-02-03 syntyneet)

B tytoet2

B-tytöt kaudella 2018-19: Vas. Melike Köse, valmentaja Katja Backman, Amanda Mäkelä, Katja Mäkelä, Noora Rinne, Anna Ikonen, Erika Sauvala, Meri Ojanen ja Siiri Karjalainen. Kuvasta puuttuu Minea Sosunoff.

 

HARJOITUKSET

Maanantai klo 15.45-17.15

Keskiviikko klo 17.15-19.15

Perjantai klo 19.00-20.30 (+ Esitreenit klo 18.15-19.00)

 

Valmentajat:
Katja Backman, 040-5816033, katja.backman@gmail.com
Arto Ruuska (esiakatemia)

 

TURNAUKSET

 

KEVÄT 2019

 

SYKSY 2018

1.12.2018, Sipoo (3. Pooliturnaus, lohko E)

Yrityksen B-tytöt päättivät syyskauden turnauksessa Sipoossa. Yhdellä kentällä pelattu turnaus venyi lähes maksimimittaansa, kun vain yksi päivän otteluista päättyi kahdessa erässä. Yrityksellä oli täydet mahdollisuudet napata turnauksesta mukaansa kolme voittoa, mutta lopulta matkaan tarttuikin kolme karvasta tappiota.

Yritys aloitti PuMaa vastaan. Ensimmäinen erä oli Puman hallintaa, mutta toisessa Yritys onnistui horjuttamaan vastustajan vastaanottoa ja vei erän nimiinsä. Kolmas erä alkoi PuMan komennossa ja Yritys pääsi peliin mukaan liian myöhään ja loppukiri jäi vajaaksi. Loppulukemat 1-2.

Tauon jälkeen kotijoukkue Sibbo Vargarna aloitti ottelun ensimmäinen erän vahvasti. Yritys tasoitti lukemissa 16-16 ja eteni tiukkojen vaiheiden jälkeen erävoittoon 26-24. Toisessa erässä SV ei päästänyt Yritystä peliin mukaan oikein missään vaiheessa. Peli oli selvä melko nopeasti, vaikka Yritys hieman vielä lukemia erän lopulla kaunistelikin. Yrityksen vaisut otteet jatkuivat vielä kolmannessakin erässä ja kotijoukkue vei voiton erin 2-1.

Päivän viimeisen ottelun kaava oli pitkälti kahden edellisen kaltainen. Tällä kertaa VanLe vei ensimmäinen erän ja Yritys toisen. Kolmanteen erään Yritys jälleen hyytyi, eikä voittotiliä saatu auki viimeisessäkään ottelussa.

Kaiken kaikkiaan päivän aikana nähdyt otteet olivat varsin ailahtelevaisia. Hetkittäin nähtiin hienoja yksittäisiä suorituksia, mutta myös varsin paljon niitä heikompia hetkiä, joista joukkue ei tuntunut tänään kovin helposti pääsevän yli. Taistelutahtoa joukkue kaipaa lisää, erityisesti niihin synkempiin hetkiin. Joukkue ottaa nyt jälleen vauhtia poikia alempaa ja aloittaa ensi vuoden ja kevätkauden parempien otteiden toivossa.

Tulokset > >

 

10.11.2018, Kausala (2. Pooliturnaus, lohko F)

Yrityksen B-tytöt lähtivät toiseen pooliturnaukseensa taistelemaan lohkon ykkösijasta ja noususta takaisin ylempään pooliin. Päivän ensimmäinen vastus oli Haminan Arsi. Ilmassa oli hieman ylimääräistä jännitystä, kun tälle kaudelle Yritykseen siirtyneet Katja ja Minea kohtasivat entiset joukkuekaverinsa verkon toisella puolella. Ottelun molemmat erät alkoivat tasaisina. Yritys onnistui kuitenkin erityisesti syöttöpaikalla, mikä tuotti vaikeuksia Arsin vastaanotto- ja hyökkäyspeliin. Perussuoritus muilla pelin osa-alueilla riitti otteluvoittoon suoraan kahdessa erässä. Parannusta valmentaja toivoi etenkin helppojen pallojen nostoihin.

Myös toisessa ottelussa Yritykselle riitti voittoon rutiinisuoritus Espoo Lentiksen 2-joukkuetta vastaan. Eräpisteet 25-14, 25-17 kertovat Yrityksen hallinnasta. Ero olisi voinut toki olla suurempikin, jos kotijoukkue olisi pelannut sata lasissa!

Illan viimeisessä ottelussa vastaan asettui viime turnauksesta tuttu Blues Volley. Ottelun panokset oli tiedossa alusta alkaen. Voittajalle lohkovoitto ja nousu ylempään pooliin. Tämäkään seikka ei kuitenkaan tuntunut herättävän Yrityksettäriä, vaan Blues takoi pisteitä niin hyökkäyksillään, kuin Yrityksen omilla virheillä. Tilanteessa 11-18 otettu aikalisä herätti hieman joukkuetta ja Minean syöttövuorolla noustiin jo tasoihin 18-18. Erän lopulla Blues onnistui kuitenkin erityisesti 4-paikalta ja vei erävoiton. Toinen erä oli kahden tasaisen joukkueen tasaista taistelua. Tällä kertaa Yritys oli erän lopulla terävämpi ja nappasi tarvittavat pari pistettä vieden ottelun ratkaisevaan kolmanteen erään. Siinä nähtiinkin päivän parasta Yritystä, kun joukkue otti erän haltuunsa heti alkuhetkistä. C-tytöistä apuun tullut Jenna teki erän lopulla vielä komean syöttöputken, mikä viimeistään mursi Bluesin taistelutahdon. Yrityksen voittotuuletukset nähtiin lukemissa 15-7.

Joukkueessa on paljon potentiaalia, kunhan tänään piilossa ollutta taistelutahtoa nähtäisiin jatkossa jokaisessa pelissä, eikä ainoastaan silloin, kun sitä tiukoissa otteluissa vaaditaan. Hiljalleen pelaajat tulevat toisilleen tutummiksi, joten toivottavasti tämä vaikuttaa myös joukkueen yhteiseen motivaatioon!

Tulokset > >

 

13.10.2018, Vantaa (1. Pooliturnaus, lohko E)

Yrityksen B-tytöt aloittivat ensimmäisen kierroksen pooliturnauksensa, syyslomien painaessa päälle, jo perjantai-iltana, kun Espoo Lentis saapui Kausalaan pelaamaan keskinäisen ottelun. Yritys ei tuntunut pääsevän pelirytmiin oikein missään vaiheessa. Suurimmat vaikeudet joukkue koki vastaanotossa, missä annettiin liikaa suoria pisteitä vastustajalle tai jouduttiin toimittamaan palloa helppona toiselle puolelle. Espoo vei ottelun suoraan kahdessa erässä 25-18, 25-12.

Lauantaina joukkue matkasi sitten viralliselle turnauspaikalle Vantaalle. Ensimmäisessä ottelussa VanLe käytti kotisalinsa pitkän salin hyväkseen syöttöpaikalla ja Yritys oli jälleen ajoittain vaikeuksissa vastaanotossa.Joukkue sinnitteli vaikeuksista huolimatta lähietäisuudellä molemmissa erissä, mutta erävoittoihin asti suoritus ei aivan riittänyt. Otteet olivat kuitenkin edelliseen päivään verrattuna jo lupaavia.

Päivän viimeisessä ottelussa Blues Volleyta vastaan ensimmäinen erä oli tasaisen. Erän lopulla Yritys nousi kuitenkin tilanteesta 22-22 erävoittoon lukemissa 25-23. Toinen erä alkoi Bluesin komennossa ja pahimmillaan tilanne oli jo 3-9. Yritys nousi kuitenkin rinnalle ja ohi Katjan hyvillä keskihyökkäyksillä ja Anna upealla syöttöputkella, eikä tämän jälkeen enää johdostaan luopunut. Erän loppu oli Yrityksen hallintaa ja erävoitto kirjattiin lukemissa 25-16.

Yritys päätyi lopulta Espoon ja Bluesin kanssa tasapisteisiin VanLen voittaessa lohkon puhtaalla pelillä. Eräsuhteiden ja -pisteiden laskun jälkeen Yritys putosi niukasti lohkon kolmanneksi ja ottaa ensi kierroksella vauhtia F-poolista. Tyttöjen yhteispeli paranee harjoitusten ja pelien myötä varmasti. Keskihyökkäys on ehdottomasti yksi joukkueen vahvuus, kunhan vastaanottotyöskentely saadaan parempaan kuosiin.

Tulokset > >

 

29.9.2018, Kausala (Tasoturnaus)

B-tyttöjoukkueen kausi starttasi lauantaina kotiturnauksella, kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Aamun avauksessa vastaan asettui Valkealan Kajo. Tasaisen alun jälkeen Kajo otti ohjat. Yritys taisteli vielä lähelle, mutta ei kuitenkaan erävoittoon asti. Toiseen erään Yritys paransi peliään jokaisella osa-alueella ja se riittikin erävoittoon. Kolmas erä alkoi Yrityksen osalta vahvalla syöttötyöskentelyllä ja tilanne oli yhtäkkiä jo 7-1. Erän loppu oli tasaisempi, mutta riitti hienoon avausvoittoon rakkaasta naapuriseurasta.

Toisessa ottelussa verkon toiselle puolelle asteli uuden nimen saanut Hämeenlinnan Lentopallokerho. Ensimmäinen erä oli hämeenlinnalaisten hallintaa ja lukemat rumimmillaan jo 2-18. Yritys sai omasta pelistään parempaa otetta erän lopulla, mutta Hämeenlinna vei silti erän selkeästi nimiinsä 25-11. Yritys hallitsi toisen erän alkua ja piti johtoa pitkään. Hämeenlinnan tasoitus nähtiin lukemissa 18-18. Vastustajien loppuerä oli Yritystä vahvempi ja näin ollen ottelun tappiolukemat nähtiin tilanteessa 22-25.

Päivän viimeinen ottelu oli jo harjoitusturnauksessa kohdattua Kimmo Volleyta vastaan. Erä kulki tasaisena Kimmon hienoisessa johdossa aina erän loppuun asti. Yritys luovutti erävoiton Kimmolle omilla virheillään, erityisesti lukuisten syöttövirheiden takia. Toiseen erään Yritys paransi syöttöään ja peli vapautui muillakin osa-alueilla. Selkeä erävoitto 25-17 tiesi toistamiseen siirtymistä kolmanteen ja ratkaisevaan erään. Huipputasaisena vellonut erä päättyi lopulta Yrityksen niukkaan 17-15 voittoon, mikä tiesi lopulta sijoittumista lohkon toiselle sijalle.

Kiitokset turnasvalmentajana toimineelle Riikalle ja apuna olleelle Jennalle päävalmentajan paikkaamisesta! Joukkueen osalta turnauksessa nähtiin jo paljon positiivisia suorituksia ja kaksi hienoa taisteluvoittoa. Jatkossa joukkueen yhteispelin parantuessa pystyy joukkue varmasti vielä parantamaan jokaisella pelin osa-alueella. Palaamme siis treenisalille ja jatkoa saadaan jo parin viikon päästä ensimmäisessä pooliturnauksessa.

Tulokset > >

 

AJANKOHTAISTA

  • B-tyttöjen seuraava turnaus pelataan kotisalissa lauantaina 10.11. klo 15.00 alkaen.
  • C- ja B-tyttöjen yhteiset fysiikkaharjoitukset Kausalan Kuntoutuksen tiloissa sunnuntaisin klo 12.00-13.30.