JäsenrekisteriMehiläinen - urheilunetti

B-TYTÖT

(-01-02 syntyneet)

AS42312

B-tytöt kaudella 2017-18: Takana vas. Vilma Taavitsainen, Aino Simola, valm. Jorma Mäkinen, Anna Ikonen ja Melike Köse. Edessä vas. Laura Lintukangas, Elli Ansala ja Julia Salmi.

 

HARJOITUKSET

Maanantai klo 15.15-16.45

Keskiviikko klo 17.15-18.45

Perjantai klo 19.00-20.30

 

Valmentajat:

Jorma Mäkinen, 0400-341084, jormapetri.makinen@gmail.com
Arto Ruuska (akatemiavalmentaja)

 

TURNAUKSET

KEVÄT 2018

15.4.2018, Loimaa (Sijat 69-)

Yrityksen B-tytöt päättivät kautensa Loimaalla pelatussa sijoitusturnauksessa. Aampäivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Perniön Sisu. Ensimmäinen erä alkoi hapuilevasti ja hermostuneesti helppojen syöttö ja hyökkäysvirheiden vuoksi. Yrityksen peli kuitenkin parani erän loppua kohden ja erävoitto kirjattiin lopulta selvästi Yritykselle lukemin 25-17. Perniö vei toisen erän yhtä selkein lukemin. Edessä oli siis kolmas erä, joka käytännössä ratkesi heti alussa passari Annan kuuden pisteen syöttöputkeen. Loppulkemat Yritykselle 15-6.

Toisessa ottelussa Loimaan Jankkoa vastaan alku oli tasaista, kunnes Jankko karkasi. Yrityksen nousu alkoi tilanteessa 13-18, mistä joukkue nousi lopulta aina erävoittoon asti. Toinen erä olikin sitten oikea trilleri. Joukkueet etenivät tasapisteissä aina jatkopalloille asti. Jankko oli lopulta parempi lukemin 27-25. Kolmannessa Jankko otti ohjat käsiinsä ja vaikka Yritys taisteli lopussa hyvin, vei Jankko otteluvoiton.

Alkulohkon kakkossija tiesi välierävastustajaksi toisen lohkon voittajaa Someron Palloa. Yritys vei ensimmäisen erän Annan, Meliken ja Erikan hyvillä syötöillä ja todella kovalla oman joukkueen tekemisellä selvästi 25-13. Toinen erä olikin sitten tasaisempaa. Erän loppu oli Yritykseltä vahvaa ja voittotuuletukset nähtiin lukemissa 25-22.

Finaaliottelussa Yritys kohtasi tutun Haminan Arsin. Arsi vei ensimmäistä erää, eikä Yritys oikein missään vaiheessa saanut pelirytmistä kiinni. Erityisesti vastustajan keskipeli oli tehokasta. Myös toinen erä mentiin Arsin komennossa. Tällä kertaa Yritys kiri erön lopussa vielä tilanteeseen 23-24, mutta harmittava syöttövirhe toi Arsille helpottavan voittopisteen.

Kaiken kaikkiaan joukkue esitti kauden viimeisessä turnauksessaan myös kauden parasta peliään.  Tästä turnauksesta tytöille jäi varmasti pysyvä muistijälki siitä, mitä tarkoittaa kun joukkue pääsee "flow"-tilaan ja kaikki onnistuu :)

Tulokset, alkulohko > >

Tulokset, sijoitusottelut > >

B5

B4

B2

B1

 

17.3.2018, Hamina (Välierät)

Yrityksen B-tytöt matkasivat Haminaan SM-sarjan välieräturnaukseen. Päivän tuloksena kolme voittoa ja yksi tappio.

Ensimmäinen ottelu PuMaa vastaan oli ensimmäisen erän alkuhankaluuksien jälkeen Yrityksen näytöstä. Tulosta tehtiin erityisesti syöttönurkkauksessa. Erälukemat 25-15, 25-9 kertovat oleellisen.

Tauon jälkeen toisessa ottelussa KiVo laittoi alussa kampoihin, mutta Yritys karkasi vastustajalta lopulta hyvällä syötöllä ja puolustus-hyökkäyspelillään. Toinen erä oli jälleen syötön ilotulitusta, eikä Yritys antanut KiVolle mahdollisuuksia taistella voitosta. Puhdas voitto Yritykselle erin 2-0.

Kolmannessa ottelussa Yritys kohtasi puhtaan pelin Karhulan Veikot. Ensimmäinen erä oli jälleen Yrityksen selvää hallintaa. Toisessa erässä nähtiin puolestaan päivän tiukinta kamppailua erävoitosta. Erässä pelattiin pitkiä palloralleja ja KaVe laittoi tosissaan kampoihin. Yrityksen henkinen kantti kesti kuitenkin vastustajan painostuksen ja kolmas voitto nähtiin lukemissa 25-19.

Haminan Arsia vastaan Yrityksen joukkueessa alkoi jo näkymään päivän rasitukset. Arsi vei Yritystä erityisesti hyvällä syötöllään, mihin tytöt eivät pystyneet vastaamaan. Virheet kertautuivat ja Arsi vei ottelun selvästi nimiinsä.

Päivän anti oli kohtuullisen hyvää ja joukkueena näyttivät ajoittain osaavansa pelata joukkueena lentopalloa! Kausi päättyy huhtikuussa taisteluun SM-sarjan sijoista 69-80, mikä on selvästi parempaa kuin mihin joukkue viime kaudella ylsi.

Tulokset > >

 

10.3.2018, Kausala (Eslan sijat 7-12)

B-tytöt pääsivät jälleen kotiturnauksen makuun, kun eteläisen alueen sijat 7-12 ratkottiin liikuntahallilla. Usean B-ikäisen pelaajan sairastapauksien myötä jalkeille saatiin vain kolme B-tyttöä. Näin ollen joukkuetta täydennettiin neljällä 2-joukkueen C-tytöllä.

Alkulohkossa Yritys kohtasi Kimmo Volleyn ja Espoo Lentiksen. Molemmissa otteluissa Yritys oli kuskin paikalla ja hoiti rutiinivoitot. Tämä tiesi lohkovoittoa ja välierävastukseksi toisen lohkon kakkoseksi sijoittunutta Karhulan Veikkoja. KaVe tarjosikin jo hieman tasaisemman vastuksen alkulohkon otteluihin verrattuna. Loppunumeroihin se ei kuitenkaan vaikuttanut, vaan Yritys jatkoi voittokulkuaan voittaen KaVen suoraan kahdessa erässä.

Finaaliin sijoista 7-8 vastaan asettui Vantaan Lentopallo, jolle Yritys oli hävinnyt SM-sarjan poolivaiheissa jo kahdesti. Molemmat erät kulkivat tasaisina. Yritys piti ensimmäisessä erässä peli jännänä tekemällä tukun syöttövirheitä. Tästä ei joukkue kuitenkaan lannistunut, vaan säilytti peli-ilonsa erän loppuun asti. Erä Yritykselle 25-23. Toinen erä eteni myös tasaisena, mutta lopussa Yritys oli vahvempi vieden erän ja samalla koko ottelun lukemin 2-0.

Valmentajan yhteenvetona turnauksesta voi sanoa, että onnistuimme pelaamaan juuri sellaista peliä, kuin aloituspalaverissa pukukopissa sovimme. Liikuimme, taistelimme ja teimme rohkeita ratkaisuja. Libero- ja passaripeli takasivat muille pelaajille hienoja onnistumisen paikkoja, kiitos hyvästä suorituksesta ja 7. sijasta !

Tulokset, alkulohko > >

Tulokset, sijoitusottelut > >

 

10.2.2018, Järvenpää (5. Pooliturnaus)

Yrityksen B-tytöt vahvistettuna C-tytöillä matkasivat kevätkauden toiseen turnaukseen Järvenpäähän. Aamu alkoi ottelulla PuMa Volleyta vastaan. Ensimmäista erää mentiin Yrityksen komennossa alun hyvän syöttöputken ansiosta. PuMa kuitenkin tasoitti tilanteessa 18-18. Yritys heräsi uudelleen taisteluun ja vei erän nimiinsä lukemin 25-21. Toinen erä oli ensimmäisen toisinto, mutta osat vaihtuivat toisinpäin. Näin ollen edessä oli kolmas erä. PuMan hyvän alun jälkeen Yrityksettäret heräsivät ja puolia vaihdettiin Yrityksen yhden pisteen johtoasemassa. Muutaman helpohkon virheen avittamana PuMa tuli rinnalle ja ohi vieden trillerin 15-12.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Kausalan turnauksesta tuttu BV-03. Ensimmäinen erä oli lukuisten syöttövirheiden rasittama puolin ja toisin. Tasaisen alun jälkeen BV vei kuitenkin erän helposti 25-14. Toinen erä ei tuonut muutosta voimasuhteisiin. Yritys hermoili erityisesti vastaanotossa, mikä lamaannutti pelin muut osa-alueet. Toinenkin erä vastustajalle 25-11.

Kolmanteen otteluun VanLen White-joukkuetta vastaan Yritys lähti hieman muutetulla kokoonpanolla. Huonon alun jälkeen tytöt pääsivät jo vastustajan kannoille, mutta erävoittoon asti kiri ei riittänyt. Toiseen erään valmentaja Jorma vaihtoi jälleen uutta verta kentälle ja joukkue sai otteen pelistä. Erä kulki tasaisena aina tilanteeseen 17-17, kunnes VanLe sai syöttövuoron ja nujersi meidän vastaanoton. Erä Vanlelle 25-22.

Joukkueen ryhmähenki ja kannustus pysyivät hyvällä tasolla koko turnauksen. Helpohkot virheet vaivasivat joukkuetta ratkaisuhetkillä ja oman aloitussyötön olisi suonut olevan astetta vaikeampi. Vanha vaiva, aloituksen vastaanotto, haittasi joukkueen pelin rakentelua. Edessä on vielä aluemestaruusturnaus ja kevään sijoitusturnaukset, joten työtä ja pelejä on vielä edessä!

Tulokset > >

 

20.1.2018, Kausala (4. Pooliturnaus)

Yrityksen B-tyttöjen kevätkausi alkoi kotiturnauksella, kun vastaan asettuivat Espoo Lentis, Blues Volley ja PuMa Volley.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Espoota vastaan Yrityksen ei tarvinnut esittää kummoisia. Yrityksen tytöt onnistuivat kohtuullisella tasolla syöttökulmasta useimpien pallojen jäädessä suoraan EsLen kenttäpuoliskolle. Tuloksena 2-0 voitto.

Toisessa ottelussa vastustajaksi asettunut Blues pelasi syyskauden ainoastaan C-tyttöjen sarjaa ja ilmoittautui B-tyttöjen sarjaan vasta nyt kevääksi. Peli oli ehdottomasti parasta peliä mitä Yrityksen B-tytöillä on ollut pitkään aikaan. Erityisesti  mieleen painuivat pitkät pallorallit, missä käytettiin monipuolisesti jatkohyökkäyksiä. Myös muutama näyttävä torjunta nähtiin. BV vei kuitenkin lopulta voiton suoraan kahdessa erässä. Tappiosta huolimatta koko joukkue voi olla tyytyväinen omiin otteisiinsa.

Päivän viimeinen ottelu PuMaa vastaan oli ensimmäisen pelin toisinto vastustajan sortuessa huonoon vastaanottoon. Passarina hääri tässä pelissä Siiri, joka hoiti tonttinsa hyvin. Aiemmat kaksi peliä passarina, hieman puolikuntoisena, pelannut Anna pääsi puolestaan huilivuorolle.

Kaksi voittoa kolmesta pelistä nosti tytöt ylempään pooliin. Seuraavissa harjoituksissa keskitymme tiukkojen jatkopallotilanteiden voittamiseen sekä aloitussyöttöjen suuntaamiseen haluttuun paikkaan. Koko turnauksen aikana henkinen kantti piti ja noudatimme laadittua pelitaktiikkaa.

Tulokset > >

 

SYKSY 2017

9.12.2017, Nurmijärvi (3. Pooliturnaus)

Yrityksen B-tytöt, täydennettynä C-tytöillä (Siiri K, Erika ja Iina-Lotta) matkustivat syyskauden viimeiseen turnaukseen Nurmijärvelle. Aamun avauksesta muodustui kahden matkustaneen joukkueen tiukka kamppailu. Ensimmäinen erä Karhulan Veikkoja vastaan oli jännitysnäytelmä. Yrityksen tilanteessa 22-22 ottama aikalisä puri ja erän voittolukemat kirjattiin Yritykselle 25-23. Toista erää hallitsi hienoisesti KaVe. Yritys nousi kuitenkin takaa-ajoasemista voittoon samoin lukemin kuin ensimmäisessäkin erässä.

Toinen ottelu Vantaan Lentopalloa vastaan tuli heti ensimmäisen perään. Tämä osoittautui vaikeaksi palaksi voitetun ottelun jälkeen. Erien alut olivat vielä tasaisia n. 10 pisteeseen asti. VanLe kuitenkin kaatoi Yrityksen jälleen paremmalla syötöllään Yrityksen vastaanoton sortuessa.

Tauon jälkeen vuorossa oli vielä ottelu kotijoukkue Perttulan Tähteä vastaan. Ensimmäinen erä kulki tasaisissa merkeissä aina 13 pisteeseen asti. Erä oli Yritykseltä ehdottomasti turnauksen parasta. Keskitorjujat Iina-Lotta ja Elli olivat tulessa, yleispelaajat Julia, Laura ja Melike tekivät erinomaisia suorituksia, kuten myös passari Anna sekä libero Erika, joista jälkimmäinen sai tunnustusta jopa PeTän tilastomieheltä. Toinen erä oli hyvän ensimmäisen jälkeen täydellinen romahdus, missä ei enää mikään tominut tyttöjen ollessa jo omissa mielissään kotimatkalla. Voitto PeTälle siis suoraan kahdessa erässä.

Päivä oli ehdottomasti liian pitkä koska käytössä oli vain yksi kenttä. Tosin yksi kenttä mahdollisti hyppyleijan käytön. B-tytöt jäävät nyt pelien osalta joulutauolle ja kevätkausi startataan tammikuussa.

Tulokset > >

 

18.11.2017, Nastola (2. Pooliturnaus)

Kausalan Yrityksen B-tytöt matkasivat Kimmo Volleyn järjestämään 2. poolikierroksen turnaukseen Nastolaan. Aamun avauksessa vastaan asettuikin heti emäntäseura Kimmo. Ensimmäinen erä eteni tasaisena aina tilanteeseen 18-18, minkä jälkeen Yritys otti johtajan paikan anten Kimmolle enää yhden pisteen. Erä siis Yritykselle 25-19. Toinen erä oli selvempää Yrityksen hallintaa. Joukkue otti heti alussa turvallisen pistejohdon ja piti sen loppuun saakka.

Päivän kahteen seuraavaan peliin Yritys lähti vain seitsemän pelaajan turvin, kun Laura ja Siiri joutuivat lähtemään. Ottelu VanLea vastaan alkoi vastustajan vahvalla syöttöpelillä. Yritys kuitenkin heräsi vielä taisteluun ja tasapisteisiin 22-22. VanLe oli kuitenkin erän lopussa vahvempi vieden sen 25-22. Toinekin erä alkoi hapuilevasti, eikä aikalisätkään tuoneet helpotusta. Toinen erä ensimmäistä selvemmin VanLelle.

Päivän viimeisessä ottelussa Espoo Lentistä vastaan Yritys oli hyvin latautunut, mikä näkyi vapautuneena pelinä. Joannan ja Annan hyvien syöttöputkien myötä erä oli nopeasti taputeltu Yrityksen nimiin. Toisessa erässä sama tahti jatkui ja tuuletuksiin oli aihetta myös hyökkäyspuolen onnistumisien myötä. Erän lopulla Yritys antoi vielä EsLelle hieman siimaa, mutta hoiti voiton kuitenkin kotiin puhtain paperein.

Tulokset > >

 

28.10.2017, Kausala (1. Pooliturnaus)

B-tyttöjen kauden ensimmäinen pooliturnaus pelattiin kotisalissa. Yritys kohtasi aamun avauksessa Vantaan Lentopallon. Ensimmäistä erää mentiin alussa Yrityksen johdolla. VanLe tuli kuitenkin tasoihin ja erän lopusta muodostuikin todellinen jännitysnäytelmä. VanLe uskalsi erän lopun palloissa hyökätä rohkeammin ja vei erän lukemin 27-25. Toinen erä oli hankala. Yritys murtui erityisesti vastaanottopelissä ja VanLe marssi helppoon erävoittoon, 25-16.

Toisessa ottelussa vastaan asettui ennakkoon kovana tiedetty Espoo Lentis. Vastuksen koventuessa myös tyttöjen oma peli parani. Voittoon asti se ei valitettavasti riittänyt, mutta varsinkin puolustuspelaamisessa nähtiin hyviä suorituksia, minkä myötä myös hyökkäykseen luotiin parempia tilanteita. Ottelussa nähtiin Elliltä myös päivän komeimmat torjunnat!

Viimeinen ottelu Perttulan Tähteä vastaan oli enää kosmetiikkaa. Yrityksen tyttöjen puhti ja taistelutahto eivät riittäneet haastamaan puhtaalla pelillä edennyttä PeTää missään vaiheessa. Vastaanoton vaikeudet nousivat jälleen pääosaan ja hyviin hyökkäyspaikkoihin päästiin harvoin. Rutiinivoitto Perttulaan suoraan kahdessa erässä!

Tulokset > >

 

30.9.2017, Hämeenlinna (Tasoturnaus)

Yrityksen B-tyttöjen kausi alkoi kolmen joukkueen turnauksella Hämeenlinnassa. Kolmen joukkueen lohkoissa ottelut pelataan kolmeen erään.

Ottelussa Kimmo Volleytä vastaan Yrityksen tytöt karkasivat heti erän alussa 3-0 johtoon Lauran syöttäessä. Myös jatkossa KiVon vastaanotto oli suurissa vaikeuksissa Yrityksen syöttöjen kanssa ja erä nopeasti Yritykselle. Toinen erä eteni samalla kaavalla aina tilanteeseen 15-10 asti, kunnes tytöt päättivät jäädä vain odottelemaan erän loppumista. KiVo pääsi pahimmillaan kahden pisteen päähän, mutta Yritys klaarasi kuitenkin erän lopun lukemissa 25-21. Kolmannessa erässä onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. KiVo puolestaan alkoi jo väsyä kuudennessa peräkkäisessä erässään. Kolmas erä selvemmin Yritykselle ja tilille puhdas 3-0 voitto.

Toiseen otteluun emäntäseura HPK:a vastaan erä alkoi tasaisesti peli-ilmeen ollessa hyvä.1. erään lähdimme samalla kokoonpanolla kuin KiVoa vastaan. Tämän jälkeen alkoi Yrityksen vaikeudet vastaanotossa ja hyökkäyspelissä. Yksittäisistä hyvistä suorituksista huolimatta erän lopussa kyyti oli kylmään, kun HPK takoi taululle lukemat 25-8. Toiseen erään joukkue lähti hieman rennommalla asenteella ja kiusaamaan joka pallosta. Tiukat pallorallit päättyivät useammin kuitenkin HPK:n nimiin, joten paremmasta esityksestä huolimatta toinekin erä vastustajalle. Kolmanteen erään Yritys keräsi viimeisetkin voimarippeet ja aloittikin hyvin. Vastustajan hyvä kuusikkopeli ja taitavat yksilöt olivat tälläkin kertaa kuitenkin Yritykselle liikaa. Vastustajalle selkeä voitto.

Yhteenvetona turnauksesta tuli hyvää kokemusta roolipelaamisesta ja uskon että joukkue hitsautuu paremmin kokoon kunhan saadaan lisää kuusikkoharjoittelua ja turnauksia alle. Vastaanotto ja keskikenttäpelaaminen tulee nostaa seuraavissa harjoituksissa paremmin esiin. 
Myös hyökkäysvoimaa laidoista tulee kasvattaa. Helppojen pallojen toimittaminen passarille on myös harjoittelemisen arvoinen asia. Asenne olikin jo valmiiksi kunnossa. Siitä iso kiitos tytöille

Tulokset > >

 

AJANKOHTAISTA

  • B-tyttöjen seuraava poolikierros pelataan Nurmijärvellä 9.12.